Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză. Cel mai simplu și gustos desert
Publicat pe 03.03.2022 la 21:22 Actualizat pe 03.03.2022 la 21:25
Vrei să îți răsfeți papilele gustitive, însă nu ai idee ce rețetă să încerci de data aceasta? Ei bine, noi venim cu o soluție pentru tine, care sigur o să-ți surâdă. Încearcă prăjitura Porumbița cu cremă de brânză și vei fi cu adevărat surprinsă. Un desert simplu și cu adevărat gustos!
- Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză
- Mod de preparare pas cu pas
Cu siguranță te-ai plictisit de deserturile banale, așa că noi venim cu o rețetă nouă! Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză este un adevărat deliciu, cu care poți să-i impresionezi pe toți cei dragi.
Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză. Cel mai simplu și gustos desert
Prăjitura Porumbița cu cremă de brânză este un desert autentic românesc, fin, cremos și ușor de făcut. A făcut ravagii într-o anumită perioadă, însă de ceva timp, gospodinele au dat-o uitării, astfel că este timpul să ne readuce aminte de ea.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 ouă mari
- Un praf de sare
- 110 g zahăr tos
- 100 g făină albă
- 1 lingură ulei vegetal
Pentru cremă:
- 500 g brânză dulce și grasă de vaci
- 150 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 150 g zahăr tos
- Coaja razuită de la o lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru îmbrăcat feliile și decor:
- 500 g smântână pentru fruscă cu 35% grăsime
- 100 g zahăr pudră
- 12-15 cireșe confiate
Mod de preparare:
În primul rând, preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius, iar apoi tapetăm o tavă de cuptor, fie punem foaie de copt. Într-un castron încăpător punem ouăle cu praful de sare și le batem până obținem valuri ușoare la suprafață. Adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până se topește și spumă devine destul de compactă, iar apoi încorporăm uleiul și amestecăm ușor cu o spatulă.
Cu aceeași spatulă și cu mișcări ușoare de sus în jos încorporăm treptat făina.Turnăm compoziția în tava de copt, nivelăm astfel încât să fie uniform și dăm la cuptor timp de 10 minute.
După acest interval de timp, scoatem imediat foaia din tavă și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei, astfel că în acest timp ne ocupăm de pregătirea cremei.
Într-un castron, punem brânza cu zahărul, extractul de vanilie, coajă de lămâie și cu ajutorul unui mixer de bucătărie omogenizăm compoziția până se topește zahărul, iar apoi adăugăm smântâna pentru frișcă și batem în continuare până devine o cremă omogenă.
După acest pas, asamblăm prăjitura, astfel că întindem crema pe toată suprafața foii și o rulăm strâns, după care o dăm la frigider pentru o oră. Tăiem ruladă obținută în 14 felii egale și facem aveline cu ajutorul unui sac cu șpriț stelat. Punem cireșele confiate și mai lăsăm la rece pentru o jumătate de oră după care putem servi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura „Piernik”. O rețetă simplă și pe gustul tuturor