Prăjitura „Piernik”. O rețetă simplă și pe gustul tuturor
Publicat pe 03.03.2022 la 15:53 Actualizat pe 03.03.2022 la 15:55
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Piernik”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentu acest desert!
- Cum se pregătește prăjitura „Piernik”
- Cea mai delicioasă rețetă
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura „Piernik”.
Rețetă pentru prăjitura „Piernik”
Ingrediente blat
- 30 g zahăr
- un pachet zahăr vanilat
- un plic întăritor de frişcă
- două linguri de miere
- 100 g gem de portocale
- 300 ml smântână
Ingrediente umplutură
- 5 ouă
- 150 g miere
- sare
- zahăr pudră
- 300 g făină
- 1 lingurita praf de copt
- 150 g zahăr
- 300 g unt
Modul de preparare
Separăm gălbenușurile de albușuri, iar apoi batem albușurile și adăugăm și zahărul. Gălbenușurile le amestecăm cu mierea, făina, praful de copt și untul și lăsăm coca la crescut. Băgăm aluatul la copt pentru 50 de minute, iar apoi lăsăm la răcit pentru 5 minute.
Tăiem prăjitura în patru bucăți. Băgăm smântâna la frigider pentru 30 de minute, iar apoi o punem într-un bol și o batem bine, dar la viteză mică. Adăugăm peste zahărul vanilat și întăritorul pentru frișcă și lăsăm iar la rece.
Amestecăm mierea cu gemul de portocale. Luăm primul strat de blat și punem frișcă pe toată suprața lui. Peste al doilea punem amestecul de miere și gem, iar peste celălalt punem frișca și acoperim cu un alt strat. Decorăm după bunul plac, după care este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tartă Slike. Un desert rapid și foarte gustos