Rețetă de tartă Slike. Un desert rapid și foarte gustos
Publicat pe 03.03.2022 la 14:42 Actualizat pe 03.03.2022 la 14:42
Pentru că se apropie weekend-ul și cu siguranță vrei să fii aproape de cei dragi, bucură-i cu un desert gustos și foarte rapid de făcut. Rețeta de tartă Slike este una dintre cele mai bune gustări și cu siguranță îți vei bucura apropiații cu ea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de tartă Slike
- Un desert rapid și foarte gustos
Rețeta de tartă Slike este una dintre cele mai delicioase gustări cu care îți poți bucura familia și prietenii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru blat
1 ou
50 g zahăr pudră
150 g făină
100 g unt
sare
grăsime pentru uns forma
Pentru cremă
100 g zahăr pudră
200 g brânză proaspătă
7 foi gelatină
200 ml frişcă
Pentru glazură
300 g căpşune proaspete, congelate sau alte fructe
1 pachet jeleu de fructe
250 ml suc de fructe
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului se amestecă făina, oul, untul, zahărul şi un praf de sare. Se frământă, iar aluatul obţinut se dă la rece pentru cel puţin o oră. Apoi se coace în forma unsă cu grăsime, în cuptorul bine încins, la foc iute, timp de 10 minute.
Pentru cremă, se bate brânza proaspătă cu zahărul până se topeşte zahărul. Gelatina se înmoaie în apă rece, apoi se topeşte deasupra unui vas cu apă caldă (60-70˚C) şi se amestecă întâi cu jumătate din brânza proaspătă, apoi cu restul de brânză şi frişca bătută. Se lasă la rece 30 de minute.
Pentru montarea tartei se aşază mai întâi blatul, apoi se întinde crema de brânză în strat uniform şi se decorează cu feliuţe de căpşune. Deasupra se toarnă jeleul de fructe, pentru a-i oferi un aspect lucios, apetisant. Jeleul de fructe se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, folosind sucul de fructe.
La sfârșit se dă la rece două ore, apoi poate fi servită. După ce ați urmat acești pași desertul este gata să fie servit împreună cu întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Alaska”. Cea mai delicioasă rețetă