Ruladă ochi de elefant. Un desert ideal pentru ziua de duminică
Publicat pe 20.02.2022 la 12:20 Actualizat pe 20.02.2022 la 12:20
Ți-e poftă de un desert făcut în casă însă nu ai vrea să stai toată ziua în bucătărie? Noi avem soluția! Trebuie doar să încerci rulada ochi de elefant și cu siguranță nu vei regreta! Durează mai puțin de o oră să o prepari, iar aspectul și gustul sunt peste nivelul așteptărilor tale.
- Rețeta pas cu pas
- Rulada ochi de elefant
Într-adevăr, duminica este zi de relaxare și de uitat la filme, însă ce mai merge mai bine cu serialul favorit dacă nu o ruladă gustoasă și apetisantă? Sigur ți-am făcut poftă, așa că este momentul să treci la treabă!
Ruladă ochi de elefant. Un desert ideal pentru ziua de duminică
Nu, nu vei petrece mult timp în bucătărie, ci maxim o oră, iar apoi îți poți răsfăța papilele gustative alături de cei dragi în fața televizorului fără a mai fi deranjat de vreo poftă neașteptată.
Ingrediente:
- 300 gr biscuiți simpli
- 200 ml apă
- 200 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 3 linguri nuca (sau nuca de cocos)
- 1 esență de rom
- Crema:
- 125 gr unt
- 5 lg zahăr pudra
- zeamă de la o lămâie
- 3 linguri nuca(sau nuca de cocos)
- 2-3 banane
Mod de preparare:
Se sfărmâmă biscuiții sau se bagă la robotul de bucătărie, în funcție de cât de mari îi doriți în desert. În acest timp, apa cu zahărul se pun pe foc, până se topește, iar după ce oprim focul se adaugă esență de rom.
Se lasă la răcit, apoi se pune peste biscuiți și se amestecă bine. Se adaugă cacaoa și nuca și se amestecă până se omogenizează toate ingrediente. Până se răcește siropul se pregătește și crema, astfel că se freacă bine untul cu zahărul și cu zeama de lămâie, apoi se adaugă nuca.
Se întinde amestecul de biscuiți pe un ceolofan sau pe hârtie de copt, peste care se pune crema, se nivelează uniform și se așează bananele una lângă altă în prelungire. La final, se rulează cu hârtia de copt și se bagă la frigider pentru o oră, iar apoi poate fi servită. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de fursecuri Gurița Locotenentului. Un desert gustos și foarte rapid