Rețetă de ruladă cu mentă și ciocolată. Un desert răcoritor de vară
Știm că menta este printre cele mai căutate plante în sezonul estival, fiind utilă atât la preparate culinare, băuturi răcoritoare, însă și deserturi cu care să îți răsfeți papilele gustative într-o zi toridă de vară. Iată cum se prepară rulada cu mentă și ciocolată! Gustul este unul fascinat de bun!
- Ruladă cu mentă și ciocolată
- Desertul ideal pentru o zi de vară
Ruladă de mentă cu ciocolată
Ce poate fi delicios decât combinația de mentă cu ciocolată?! Știm că este printre preferatele românilor și atunci când vine vorba de înghețată, băuturi, dar și de deserturi, astfel că azi vă învățăm pas cu pas cum să obțineți acest deliciu chiar la voi acasă, în cel mai scurt timp.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 3 ouă
- 180 g iaurt natural
- 280 g zahăr
- 130 ml sirop de mentă
- 60 g fulgi cocos
- 80 ml ulei floarea soarelui
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 250 g ciocolată neagră (60% conținut cacao)
Mod de preparare:
Știm că pare complicat dacă ne uităm la modul delicios în care arată, însă nu este deloc așa și se poate face și sub formă de prăjitură, dar și de ruladă. Prin urmare, într-un vas, amestecăm făina cu ouăle, zahărul, iaurtul, fulgii de nuca de cocos, siropul de mentă, uleiul de floarea soarelui, zahărul vanilat și praful de copt.
Amestecăm bine până când obținem un aluat cu o consistentă fluidă și omogenă și sunt toate ingredientele încorporate, iar apoi, cu ajutorul unui cuțit bun tăiem ciocolată în bucăți măricele.
Tapetăm fundul tăvii cu hârtie de copt pe care o udăm înainte și o stoarcem bine, apoi așezăm bucățile de ciocolată în tavă și turnam aluatul peste ea. Coacem prăjitură cu mentă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute, iar când este gata, fie o rulăm ca pe o ruladă, fie o lăsăm să se răcească în tavă, după care o răsturnăm pe un platou dreptunghiular și îndepărtăm cu grijă hârtia de copt. Pofă bună!