Rețetă de ruladă cu mere și nucă. Desertul perfect în timpul postului
În timpul Postului Crăciunului se gătesc numeroase preparate, iar deserturile se numără printre cele mai îndrăgite mâncăruri. Rulada cu mere și nucă este gata în doar câteva minute și nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul va fi unul delicios.
- Rețetă de ruladă cu mere și nucă
- Desertul perfect în timpul postului
A început Postul Crăciunului, iar gospodinele fac numeroase preparate în această perioadă care să nu conțină niciun aliment care să provină de la animale. Deserturile nu pot să lipsească de la nicio masă, iar rețeta de mai jos este perfectă pentru a fi gătită.
Rulada de post cu mere și nucă se gătește în doar câteva minute și nu este nevoie de multă îndemânare. Ingredientele sunt puține, astfel că ele se găsesc în majoritatea bucătăriilor din România.
Ingrediente
- 1 pachet de foi de placintă
- 1-2 kg mere
- 6 linguri zahăr
- 1 lingurita scoţişoară
- 200 g miez de nucă
- ulei
Mod de preparare
Prima dată se decojesc merele și se dau pe răzătoare. Se așează într-o tigaie încinsă și se lasă la călit câteva minute. Urmează să adaugăm miezul de nucă măcinat și scorțișoara. Toate ingrediente se amestecă pentru o încorporare cât mai bună.
Foile de plăcintă se întind pe plat și le tapetăm cu ulei. Se pun câteva linguri de umplutură și apoi se rulează. Se vor folosi câte două-trei foi la fiecare ruladă.
Rulourile se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pun la copt la o temperatură de 180 de grade, până se rumenesc.