Rețetă de ruladă cu nucă. Un desert delicios, pe placul tuturor
Ruladele sunt printre prăjiturile care se prepară cel mai simplu, dar rezultatul este cât se poate de satisfăcător pentru papilele gustative, dar și pentru ochi. Una dintre cele mai bune rulade este rulada cu nucă, iar prepararea ei este cât se poate de ușoară.
- Ruladă cu nucă
- Rețetă simplă pentru un desert delicios
Dacă ești începător în ceea ce privește prăjiturile, poți începe cu o ruladă. Prepararea propriu-zisă a unei rulade cu nucă, spre exemplu, durează foarte puțin, iar pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt cât se poate de simpli. La final, vei obține o prăjitură pe placul tuturor.
Rețetă de ruladă cu nucă
Ingrediente
Aluat
200 g făină
8 linguri apă caldă
o lingură ulei
1/2 linguriță oțet alb
1/2 linguriță sare
Umplutură
350 g nuci mărunțite
2 albușuri
150 g zahăr pudră
- un ou
Mod de preparare
Prepararea aluatului se face după metoda clasică. Peste făină se pune apa caldp, sarea, uleiul și oțetul, apoi se încorporează totul și se frământă bine. Amestecul se pune pe masa presărată cu făină în prealabil, se unge cu ulei și se lasă să se odihnească timp de 2 ore.
Apoi, din aluat, se întinde o foaie fină care se unge la interior cu nucile mărunțite amestecate cu zahăr și albușurile bătute spumă.
După ce se distribuie umplutura, se rulează, se așază într-o formă unsă cu ulei. Înainte să fie băgată la cuptor, rulada cu nucă se unge cu ou și apoi se coace aproximativ 30-40 de minute.