Rețetă de salată grecească cu sfeclă. Preparatul ideal pentru această vară
Vara se apropie cu pași repezi, iar salatele încep să se numere printre preparatele cele mai consumate, datorită versatilității lor. Ea se prepară într-un timp redus și este nevoie de puține ingrediente pentru ca rezultatul să fie plin de vitamine și nutrienți.
- Rețetă de salată grecească cu sfeclă
- Preparatul ideal pentru această vară
Se apropie vara, iar tot mai multe gospodine aleg să prepare și să consume salate, care se pot face sub diverse forme și cu numeroase ingrediente simple.
Salatele sunt preferate de mulți români, mai ales că sunt extrem de versatile și nici nu afectează silueta. Ele se pot prepara sub diverse forme, iar gustul poate fi destul de variat, în funcție de ingredientele pe care alegem să le folosim. Legumele vor predomina de fiecare dată, astfel că veți avea parte de mai multe vitamine, dar și nutrienți pe măsură. Totodată, veți putea ține greutatea sub control, iar tranzitul va fi mult mai mult.
De data aceasta, am pregătit o salată simplă, pe care poate face oricine, indiferent pe experiența pe care o aveți în bucătărie. Numărul ingredientelor este redus, iar modul de preparare este foarte ușor. Pentru iubitorii se sfeclă, salata aleasă este perfectă. Ea se poate consuma ca atare sau ca garnitură la un grătar, de exemplu. Gustul va fi unul inedit și va fi pe placul multor persoane, chiar și pentru cei mai pretențioși de la masă.
Ingrediente
- 300 g sfeclă roșie
- 50 g miez nucă
- 100 ml iaurt grecesc
- 1 cățel usturoi
- 2 linguri ulei măsline extravirgin
- opțional: pătrunjel verde
Mod de preparare
Prima dată se fierbe sau se coace sfecla roșie în coajă, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Separat, iaurtul se pune într-un bol, se adaugă usturoiul pisat și se amestecă. În funcție de preferințe, se poate adăuga mai mult usturoi.
Se pune usturoiul peste cuburile de sfeclă roșie. Se adaugă nucile prăjite anterior în cuptor și uleiul de măsline. Se amestecă toate ingredientele, apoi se asezonează cu pătrunjel verde, tocat.