Rețetă de sarmale de post. Care e secretul măicuțelor de ies atât de bune
Te-ai întrebat vreodată cum reușesc măicuțele de la mănăstiri să facă cele mai bune preparate?! Iată că îți prezentăm rețeta de sarmale de post făcută de către măicuțele de la Mănăstirea Prislop. De ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare.
- Sarmale de post ca la mănăstirea
- Rețeta gustoasă a măicuțelor
Ne aflăm în perioada postului Paștelului, iar acum gospodinele încearcă să facă preparare care mai de care fără a conține carne, lapte sau ouă. Avem pentru tine o rețetă de sarmale de post ca la Mănăstirea Prislop.
Ingrediente
- o varză murată mare
- 450 de grame de ciuperci champignon
- un morcov măricel ras pe răzătoarea fină
- o felie mică de țelină rasă
- o ceapă mare tocată fin
- 130 de grame de orez
- 300 de ml suc de roșii
- 3 linguri pastă de roșii
- 1-3 frunze de dafin
- o linguriță de cimbru uscat
- jumătate de legătură de pătrujel verde tocat mărunt
- sare
- piper măcinat
- boabe de pipet
- 2 crenguțe de cimbru
- un praf de oregano
- 2-3 linguri de ulei
- apă fiartă
Mod de preparare rețetă de sarmale de post ca la mănăstire
Mai înainte de toată se călește ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri de ulei până când devine sticloasă. Se pune ulterior jumătate din morcovul ras și se călește încă un minut. Se pun ciupercile tocate și se continuă să se călească până când se înmoaie puțin.
Acum se adaugă și orezul spălat bine și scurt, sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul tocat mărunt. Se ține pe foc 1-2 minute, după care luăm frunzele de varză și punem compoziția de ciuperci cu orez, cam o lingură, pe lățimea frunzei.
Se rulează sarmaua și se introduce capătul îngust înauntru pentru a nu se desface atunci când sunt puse la fiert. Câteva frunze de varză vor fi tăiate julien și se pun pe fundul oalei împreună cu morcovul ras rămas și țelina rasă.
Se amestecă sucul de pastă de roșii și se pune 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi se aranjează sarmalele și se pune crenguțe de cimbru. Prăsăram oregano uscat, iar când terminăm de aranajat sarmalele turnăm și restul de suc de roșii.
La final se adaugă uleiul, apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Se fierbe aproximativ 30 de minute la foc mediu-mic cu capul pus și completăm cu apă dacă e nevoie. După acest interval se dau la cuptor timp de 45-50 de minute și le servim calde cu mămăliguță și ardei iute.