Sarmale cu ciuperci și orez în foi de varză acră. O rețetă specifică postului
Publicat pe 14.03.2022 la 12:41 Actualizat pe 14.03.2022 la 12:41
Sarmalele sunt unul dintre cele mai la îndemână preparate, mai ales în perioada Postului Paștelui. Sarmalele de post sunt gustoase și sățioase și pot fi gătite în mai multe combinații: cu orez și stafide, cu nucă, ciuperci, soia sau semințe de floarea-soarelui. Iată care sunt ingredientele pentru sarmalele cu ciuperci și orez în foi de varză acră.
- Sarmale cu ciuperci și orez în foi de varză acră
- O rețetă specifică postului
- Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara
Preparatele de post sunt la mare căutare, mai ales atunci când ne aflăm în perioada Postului Paștelui. Cel mai des, gospodinele gătesc sarmale de post, însă aceste sarmale au la bază o rețetă delicioasă.
Ingrediente:
-1 varză murată
-250 g orez cu bob rotund
-250 g ciuperci din conservă sau 500 g ciuperci proaspete
-250 g ceapă tocată fin
-100 g morcov
-50 ml ulei
-sare, piper
-mărar verde tocat
-pătrunjel verde tocat
-cimbru uscat
-250 ml suc de roșii sau bulion
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și morcovul și se spală sau se scurg ciupercile. Se dau toate aceste ingrediente prin răzătoarea mare.
Luați o tigaie în care căliți ceapa cu puțin ulei și un praf de sare. Se adaugă morcovul ras peste ceapă. Spre final, adăugați ciupercile. Când totul a început sa sfârâie, puneți orezul și amestecați bine toate ingredientele. După ce ați călit toate, adăugați condimentele.
Luați pe rand foile de varză și le înveliți împreună cu umplutura. Luați un vas de lut sau un vas pe care îl puteți pune la cuptor și așezați la fundul vasului puține foi de varză tocate, după care puneți sarmalele, iar foi de varza tocate și mai apoi, bulionul sau sucul de roșii.
Băgați sarmalele la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 2 ore și jumătate. Puteți fierbe sarmalele și într-o oală, la aragaz.
Citește și: Cum să prepari cele mai bune sarmale de post! Nu comite această greşeală, făcută de toate gospodinele