Cum să prepari cele mai bune sarmale de post! Nu comite această greşeală, făcută de toate gospodinele
Publicat pe 02.04.2018 la 23:24 Actualizat pe 02.04.2018 la 23:29
Ai invitaţi mulţi în ziua de Crăciun? Ai preparat cu siguranţă multe bucate delicioase, dar trebuie să dai lovitura cu sarmalele. Iată o reţetă de sarmale cu care vei reuşi să-ţi dai pe spate invitaţii.
Dacă doreşti să prepari bucate delicioase în perioada potsului trebuie să cunoşti câteva trucuri. Iar, sarmalele de post reprezintă un preparat uşor de făcut şi pentru a îţi da familia pe spate ar fi bine să aplici reţeta propusă de noi.
Pentru a face sarmale delicioase de post trebuie să ştii cât să le fierbi şi să adaugi oţet în oala, atunci când pui varza la fiert pentru a se desface uşor frunzele şi fără a se rupe.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
o varză mică
500 gr ciuperci
o ceapă mare
2 linguri de ulei
o lingură de oţet
2 linguri de sos de roşii
100 gr orez
sare
piper
boia
Ce trebuie să faci
Conform culinar.ro, într-o oală mare se pune apă cu sare şi cu oţet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varză coceanul şi se pune în apă clocotită pentru a se desface frunzele.
În acest timp, se curăţă ceapa, se taie mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se mărunţesc. Într-o tigaie, se căleşte ceapa în ulei, până devine sticloasă. Se adaugă puţină boia şi se amestecă. Într-un castron se pun ciupercile, orezul spălat şi scurs de apă. Se adaugă sarea, piperul, ceapa călită după ce s-a răcit puţin.
Când s-au înmuiat frunzele de varză din oală, se scot pe o farfurie. După ce s-au răcit, se umple fiecare frunză cu compoziţia din castron. Pe fundul unei oale mari se aşează frunze de varză în strat gros, se pun sarmalele, iar deasupra se aşează un alt strat gros de frunze tăiate şi sosul de roşii precum şi apă cât să le acopere.
Se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 40 de minute. Se servesc calde.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.