Rețetă de șnițele de post! Cele mai gustoase preparate din soia
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, astăzi vă recomandăm o rețetă simplă de șnițele de post din soia. Cu siguranță acest preparat va fi pe gustul vostru și o să reușiți să vă surprindeți întreaga familie.
- Cum să facă rapid șnițele de post
- Rețetă simplă din soia
Dacă vă gândeați ce să mai gătiți pentru zilele de post, atunci vă dăm o idee de un preparat foarte gustos. Snițele de post sunt ideale pentru zilele de post, iar cu ele o să vă surprindeți întreaga familie.
Ingrediente
100 de grame de soia
8 linguri de făină
o linguriță de boia dulce
o linguriță de sare
ulei de floarea soarelui
două linguri de muștar
100 ml de apă minerală
o linguriță de piper negru măcinat
2 căței de usturoi
Mod de preparare pentru rețeta de ;nițele de post din soia
Mai înainte de toate ne vom ocupa de fierberea feliilor de soia. Le vom pune în doi litri de apă cu o linguriță de sare, o linguriță de piper și una de boia dulce, dar și doi căței de usturoi zdrobiți. Soia o vom lăsa la fierbere timp de 5-6 minute, iar apoi se pun feliile la scurs după ce s-au înmuiat.
După ce am scos feliile de soia din apă și le-am pus la scurs, punem uleiul pentru prăjit într-o tigaie. În timp ce acesta se încinge vom pregăti amestecul care va da forma de înveliș a șnițelelor.
Se va pune într-un castron două linguri de muștar, 100 ml de apă minerală, un praf de sare și 8 linguri de făină. Se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unui tel până când se va obține un amestec omogen de consistența unei smântâni groase.
Se vor pune câteva felii de soia în amestecul de făină cu muștar, apoi se pun la prăjit în tigaie. Aveți grijă să nu vă stropiți cu uleiul încins în timp ce puneți șnițelele la prăjit.
Fiecare șnițel se prăjește timp de două minute pe fieare parte, apoi se scoate cu ajutorul unei spatule și se pune la scurt pe o hârtie care va absorbi uleiul.