Rețetă de supă de roșii oltenească. Un preparat tradițional, ca la mama acasă
Foarte multe persoane au în grădina proprie roșii gustoase, sau dacă nu, cu siguranță au făcut deja sos de roșii pe care l-au pus în cămară, așa că astăzi vă propunem o rețetă de supă de roșii oltenească. Un preparat tradițional, ca la mama acasă.
- Rețetă de supă de roșii oltenească
- Un preparat tradițional, ca la mama acasă
Roșiile au multiple beneficii pentru sănătate. Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, mai exact, numai 18 calorii la 100 g. Cu toate acestea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Datorită beneficiilor sale multiple este de cele mai multe ori recomandată de către dieticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului și în programele de pierdere în greutate.
Rețetă de supă de roșii oltenească
Ingrediente:
- un borcan mare suc de rosii de casa (800 ml) / sau 4 rosii carnoase si crescute fara ingrasamant
- -un borcan mic apa (400 ml)
- doua cepe normale
- doi cartofi normali
- un ardei gras
- un morcov tanar
- o bucata mica de telina
- o lingura ulei (optional)
- o mana plina fidea
- trei catei de usturoi
- zece boabe de piper
- sare de mare dupa gust
- trei crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăță toate legumele și se spală sub jet de apa rece apoi se taie astfel: ceapa se taie mărunt, morcovul, ardeiul și țelina se taie cubulețe de aceeași mărime, cartofii se taie cuburi mici dar puțin mai mari decât celelalte legume, verdeața se toacă mărunt, usturoiul se curăță de coajă.
Într-o craticioara puneti putin ulei si puneti la calit toate legumele adaugand apa doar cat sa le acopere. Puneti un praf de sare apoi le lasati să fiarbă înăbușit timp de 15 minute, sau pana cand sunt bine patrunse. Adăugați apoi sucul de roșii, cateii de usturoi si boabele de piper si se le lăsați să fiarbă inca cinci minute. La final, potriviți gustul de sare si consistenta supei adaugand apa daca mai este cazul, apoi puneți fideaua iar dupa doua minute opriți focul si adăugați verdeața proaspată tocată mărunt. Acoperiți apoi craticioara cu capac si o lăsați cateva minute, apoi o puteți servi caldă sau rece.Se serveste cu multa verdeata si un ardei iute dupa gust.
Poftă Bună!
Citește și Roșii umplute cu porumb. O rețetă delicioasă de sezon