Roșii umplute cu porumb. O rețetă delicioasă de sezon
Publicat pe 18.08.2022 la 09:15 Actualizat pe 18.08.2022 la 09:15
Rețeta de roșii umplute cu porumb este un preparat delicios de sezon, iar tu trebuie neapărat să îl încerci. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei fi nevoită să petreci prea mult timp în bucătărie, deoarece se pregătește în doar 20 de minute. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest preparat!
- Cum se pregătesc roșiile umplute cu porumb
- De ce ingrediente ai nevoie
Mai sunt câteva săptămâni și sezonul cald se termină, iar dacă vrei să te mai bucuri de legume proaspete cum ar fi porumbul sau roșiile, atunci trebuie să încerci acest preparat delicios. Rețeta de roșii umplute cu porumb va fi adorată și de cei mici, deoarece se poate mânca în orice moment al zilei, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Roșii umplute cu porumb - rețetă
Ingrediente:
-8 roşii
-4 ouă
-sare
-piper
1-2 lingurițe de muştar
-ulei pentru maioneză
-400 gr de porumb
-1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Roșiile se spală foarte bine, se șterg bine de apă, apoi se taie capacul. Miezul lor se scoate din interior și se lasă la scurs cu gura în jos, într-un bol. Separat, se pun două ouă la fiert și, după ce au fiert suficient, se curăță de coajă, se scot gălbenușurile, iar albușurile se folosesc pentru altceva, deoarece la această rețetă nu aveți nevoie de ele.
Cele două ouă rămase se sparg şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea se pun într-un bol alături de gălbenuşurile fierte. Se adaugă peste ele sare, piper şi muştar, apoi se bat bine cu ajutorul unui mixer, împreună cu uleiul, până când obțineți o maioneză perfectă.
Porumbul fiert se adaugă și el în maioneză și se amestecă ușor, asta ca să nu se taie maioneza. Roșiile se umplu cu maioneză și porumb, apoi se lasă câteva ore să se răcească. Rețeta de roşii umplute cu porumb se ornează cu frunze de pătrunjel verde și se servește rece cu pâine prăjită.
Citește și: Chiftele cu varză dulce. Rețetă simplă de post