Supă de porumb cu cartofi și afumătură. O rețetă delicioasă pentru sezonul cald
Publicat pe 02.08.2022 la 23:48 Actualizat pe 02.08.2022 la 23:49
Dacă vrei să-ți delectezi papilele gustative cu un preparat delicios și, totodată, să nu petreci prea mult timp prin bucătărie, atunci trebuie neapărat să încerci supa de porumb cu cartofi și afumătură. Este un preparat pe care îș poți consuma la orice oră, deoarece este sățios, aspectuos și extrem de gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de gustul unei rețete delicioase pentru sezonul cald!
- Cum se pregătește supa de porumb cu cartofi și afumătură
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețeta de supă de porumb cu cartofi și afumătură este delicioasă pentru sezonul cald. Acest preparat nu te va face să petreci prea mult timp prin bucătărie, astfel că durează doar 30 de minute să îl pregătești. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Supă de porumb cu cartofi și afumătură - rețetă
Ingrediente:
-1 legătură de pătrunjel
-1 supă de carne
-400 ml de lapte
-piper
-sare
-2 cartofi medii
-1 ceapă
-1 lingură de unt
-100 gr de afumătură slabă
-1 bucată de conservă boabe de porumb
Mod de preparare:
Pentru început se taie afumătura cubulețe și se prăjește într-o tigaie cu unt. O scoateți pe o farfurie când s-a rumenit suficient, apoi veți pune la călit ceapa tocată fin.
Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă. Se toarnă supa peste ei și se lasă la fiert pentru aproximativ 10-15 minute, până când observați că se înmoaie și pătrund cartofii în restul aromelor.
Boabele de porumb din conservă se scurg bine de zeamă şi se adaugă împreună cu laptele în supă. Asezonați supa cu sare şi piper, după gust. Lăsați să se înfierbânte foarte bine supa, dar fără a mai da încă o dată în clocot.
Turnați supa fierbinte în farfurii, presărați-o cu bucăţile de afumătură, ceapă verde şi pătrunjel deasupra, asta dacă vă placeți și doriți să dați un gust mai bun și un aspect frumos.
Citește și: Secretul celor mai pufoși și suculenți mici. Cu ce trebuie să-i ungi înainte de preparare