Rețeta de supă-cremă de mazăre a Laurei Cosoi. Preparatul cu care nu vei da greș în bucătărie
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat gustos, atunci cu siguranță rețeta de supă cremă de mazăre e cea mai potrivită. Laura Cosoi o îndrăgește și îți prezintă și ție modul de preparare.
- Laura Cosoi îți prezintă rețeta de supă cremă de mazăre
- Mod simplu de preparare
Nu doar că e o actriță bună, dar Laura Cosoi e și o gospodină perfectă. Vedeta face preparate peste preparate pentru familia sa, iar astăzi ne prezintă rețeta de supă cremă de mazăre.
Mazărea are un rol esențial în echilibrul organismului, iar aceasta scade nivelul colesterolului rău, cel care e responsabil de provocarea bolilor de inimă, dar ajută și la lupta împotriva diabetului
Ingrediente pentru supa cremă de mazăre, rețeta Laurei Cosoi
- 500 de grame de mazăre proaspătă sau congelată
- 6 fire de mentă
- un litru supă de legume sau apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- pipet
- pâine cu maia
- brânză de capră
- smântănă
Mod de preparare
Mai întâi de toate se va pune supa de legume sau apa într-o oală încăptoare și se lasă ca aceasta să dea în clocot. După ce a dat în clocot se pune mazărea împreună cu mentea și se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ zece minute.
După ce a fiert, legumele se transferă într-un blander sau într-un vas și se mixează cu puțină supă. La final trebuie să obțineți o cremă fină și continuați să adăugați supă până când ajungeți la consistența pe care v-o doriță.
După ce ați ajuns la compoziția dorită se toarnă și uleiul de măsline, dar se pune și sarea și piperul și se mixează până când se incorporează.
Rețeta e foarte simplă, iar gustul va fi unul foarte bun. Supa cremă de mazăre se servește cu pâine cu maia, așa cum Laura Cosoi a recomandat, dar și cu brânză de capră pe care ați fărâmițat-o sau cu smânătână, în funcție de preferințele fiecăruia.