Chiftele de linte la cuptor. Rețetă de post
Publicat pe 23.03.2022 la 22:46 Actualizat pe 23.03.2022 la 23:00
Chiftelele de linte este un preparat vegan rapid și extrem de delicios. Aceste chiftele sunt excelente pentru perioada postului și nu numai. Este o rețetă de-a dreptul delicioasă.
- Chiftele de linte la cuptor
- Cum se prepară acest preparat
Pentru că suntem în postul Paștelui avem nevoie de o varietate de rețete pe care le putem savura în liniște. Este un preparat pentru toată familia și cu siguranță îl va iubi. Ingredientele sunt simple și accesibile.
Ingrediente
2 conserve de câte 310 grame cu linte d’aucy al vapore
1 ceapă roșie (110 grame a avut cea folosită de mine)
2 căței de usturoi
300 de grame de morcovi
40 de grame (2 linguri) de făină de năut/de quinoa/de mazăre, în ultimă instanță înlocuiți cu făină de grâu, dacă nu aveți de unde le procura pe cele recomandate
1 legătură de pătrunjel
30 ml. ulei de măsline + extra ulei pentru uns
sare și piper negru măcinat după gust
condimente (opțional): ½ de linguriță de chimion măcinat, 1 linguriță de paprika, ½ de linguriță de semințe de coriandru măcinate
Mod de preparare
Primul pas este să puneți lintea la scurs, într-o sită așezată deasupra unui castron. Se toacă ceapa, usturoiul se pisează bine, morcovii se rad pe răzătoarea mare, iar pătrunjelul se toacă.
Se pune în ulei încins ceapa și usturoiul și se călește timp de 3-4 minute, la foc mic, până se înmoaie ceapa. Acum se adaugă morcovii rași și se acoperă cu un capac. Legumele se lasă la înăbușit. Dacă morcovii par să înceapă să se caramelizeze, adăugați foarte puțină apă, nu mai mult de 1 lingură, amestecați și gătiți în continuare. În circa 7 minute morcovii ar trebui să fie suficient de gătiți.
Pregătirea compoziției pentru chiftele de linte
Se pune într-un robot de bucătărie morcovii și ceapa călită, 2/3 din lintea scursă de lichid, sare, piper, paprika și condimentele preferate și se omogenizează bine. Acum se adaugă verdeața și restul de linte și se mai amestecă o dată în robotul de bucătărie.
Compoziția obținută se pune într-un castron și se adaugă făina. Se omogenizează. După ce compoziția este gata, urmează să puneți la cuptor. Cu mâinile unse cu puțin ulei, da-ți o formă rotundă chiftelelor și le apăsați ușor cu palmele pentru o formă plată. Le ungeți cu puțin ulei pe deasupra și se dau la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute. După aceea, suunt numai bune de servit. Poftă bună!