Cum faci cea mai bună și pufoasă omletă din lume
Publicat pe 22.03.2022 la 21:14 Actualizat pe 22.03.2022 la 21:14
Te-ai întrebat vreodată cum prepari cea mai pufoasă omletă și care este secretul acesteia? Nu îți trebuie nimic în plus față de cea pe care o prepari în mod normal. Secretul acestei rețete stă în modul de preparare. O să te îndrăgostești de ea și nu o vei mai prepara altfel niciodată.
- Rețeta care te va da pe spate
- Care este secretul pentru cea mai pufoasă rețetă
Poate te-ai gândit că este nevoie de lapte, praf de copt sau alte ingrediente, însă nu. Marele secret este foarte simplu și stă în modul ei de preparare. Ai nevoie de doar patru ingrediente care sunt la îndemâna oricui. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
4 ouă
Sare
Piper
Pătrunjel (opțional)
1 linguriță de ulei
Mod de preparare
Primul pas este să separi ouăle. Bate gălbenușurile separat de albușuri, până se albesc puțin. Separat se bat albușurile spumă până când nu cad din castron când este întors cu susul în jos (6-7 minute). Se încorporează albușurile în gălbenuș din cât mai puține mișcări. Pentru asta vă ajutați de o spatulă. Condimentează după gust cu sare și piper, și încinge o tigaie antiaderentă unde adaugi uleiul. Se gătește la foc mic și se lasă omleta pufoasă să se coaguleze puțin. Presară pătrunjelul tocat pe deasupra și pune un capac peste pentru a se coace frumos. Omleta este numai bună de servit după ce s-a rumenit uniform în partea de jos și s-a coagulat complet.
Cum se poate servi omleta
De asemenea, lângă această omletă delicioasă se potrivește foarte bine o salată răcoroasă de roșii, castraveți, brânză sau orice alte combinații de salate preferați. O mai puteți servi alături de o porție delicioasă de cartofi prăjiți, bine rumeniți și crocanți. Orice combinație care este pe placul dumneavoastră se va potrivi de minune.
De ce este sănătos oul
Ouăle sunt foarte sănătoase pentru organismul uman, acestea conținând 13 minerale și vitamine esențiale. Sunt o sursă de proteine de înaltă calitate, de care corul uman are nevoie pentru a construi și menține mușchi puternici și sănătoși. Ouăle includ biotină (care ajută organismul să transforme alimentele în energie utilizabilă), colină, Vitamina A (importantă pentru sistemul imunitar), luteină și zeaxantină.
Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână
Acest lucru diferă de la o persoană la alta. Nu toată lumea are nevoie să consume aceeași cantitate de ouă. Totuși, este recomandat un număr aproximativ de 3-5 ouă pe săptămână.