Rețeta de tartă cu mere și migdale. Desertul perfect pentru zilele de vară
Tarta este un desert delicios care se prepară în doar câteva minute. Ai nevoie de un umăr redus de ingrediente, iar rezultatul este cel așteptat.
- Rețeta de tartă cu mere și migdale
- Desertul perfect pentru zilele de vară
Tarta este o prăjitură simplă dar incredibilă delicioasă și ai nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara un desert perfect pentru zilele toride de vară. Iată de ce ai nevoie pentru a o găti și servi familiei.
Ingrediente
- 1 aluat foietaj
Crema de migdale
- 55 gr migdale fara coaja măcinate mărunt
- 55 gr zahar pudră
- 55 gr unt
- 1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
- 1 lingura brandy de mere
- 10 gr faină albă
- 1 ou
Umplutura de mere
- 3 mere
- 40 gr unt
- 40 gr zahar (folositi un plic de zahar vanilat)
- 50 ml brandy de mere
Mod de preparare
Prima dată se vor decupa trei discuri de aproximativ 14 cm diametru din foietaj. Se vor înțepa cu furculița și se dau la frigider.
Pentru a face crema, se freacă cu mixerul untul și zahărul pudră dar și miezul de la vanilie până devine cremos. Se adaugă oul bătut și se mixează până la încorporare. Apoi urmează să se adauge brandy și apoi migdalele măcinate și se mixează. La final se încorporează făina, iar rezultatul va fi o cremă de migdale groasă.
Merele se curăță de coajă și se scoate cotorul, apoi se taie în două și se așează cu tăietura în jos pe masa de lucru, pentru a se felia. Într-o tigaie se topește untul cu zahărul, se adaugă feliile de mere și se amestecă des până ce merele devin moi. Dacă doriți să le caramelizați le puteți lăsa mai mult până încep să se închidă la culoare. Se adaugă brandy, se fierbe până când sosul va avea consistența unui sirop apoi se vor scoate merele pe o farfurie și sosul rămâne în tavă.
Cuptorul se încinge la 190 de grade Celsius și se bagă tava în cuptor pentru a fi fierbinte. Se va așeza fiecare bucată de aluat pe hârtia de copt, apoi se rulează marginea fiecărui disc spre interior și se presează de jur împrejur cu dinții unei furculițe.
În mijloc se pune câte un sfert din crema de migdale. Se începe din centru și se fac cercuri până se ajunge la margine. Așezați feliile de mere deasupra, circular, apoi se mută pe tava fierbinte. Ele se coc timp de 20-25 de minute până ce marginea este umflată și rumenă. Se scot tartele din cuptor și se umflă sosul din tigaie apoi se vor servi călduțe sau la temperatura camerei.