Rețetă de tartă cu piersici. Un desert delicios și ușor de preparat
Publicat pe 08.06.2023 la 21:46 Actualizat pe 08.06.2023 la 21:46
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să mai faci și te-ai plictisit de vechile rețete, poți încerca tarta cu piersici. Un desert delicios și simplu. Nu vei fi nevoită să stai prea mult timp în bucătărie.
- Tartă cu piersici
- Rețetă simplă
Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă îți dorești să faci și tu rețeta de tartă cu piersici. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de pașii pe care ți-i vom prezenta mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de desert.
Rețetă de tartă cu piersici
Ingrediente pentru blat
- sare
- vanilie
- 200 gr făină
- două linguri cacao
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 100 gr unt
- o linguriță praf de copt
Ingrediente pentru crema de mascarpone
- 100 gr zahăr pudră
- vanilie
- 250 gr mascarpone
Ingrediente pentru crema de gălbenușuri
3 gălbenușuri
100 gr zahăr
două linguri lapte
vanilie
100 gr zahăr
compot de piersici
500 ml smântană
Modul de preparare
Pentru început, se separă albușurile de gălbenușuri. Amestecă albușurile cu sare până se formează o spumă consistentă. Se adaugă ulterior zahărul, gălbenușurile, untul topit și vanilia. Este importat să amestecăm bine și cu grijă după fiecare ingredient adăugat. La final, se adaugă praful de copt, făina și cacaoa, amestecând.
Compoziția blatului se toarnă într-o tavă pentru tarte unsă cu unt și tapetată cu făină. Tava este apoi introdusă în cuptor și se coace la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute.
În ceea ce privește crema de gălbenușuri, se amestecă trei gălbenușuri cu 100 de grame de zahăr, vanilie și două linguri de lapte, apoi se fierbe până se îngroașă. Se lasă la răcit.
Într-un bol mascarponele se amestecă cu zahăr pudră și vanilie, apoi se mixează până se obține o consistență cremoasă. În paralel, smântâna pentru frișcă se mixează cu 100 de grame de zahăr. Un sfert din frișca obținută se amestecă cu crema de gălbenușuri răcită.
Blatul se întoarce cu partea de jos în sus, se însiropează cu zeama de la compot, iar apoi se adaugă crema de mascarpone. Adăugați piersicile așa cum vă doriți să decorați
Pentru a se întări și a se fixa aromele, tarta se pune la frigider pentru cel puțin 2-3 ore înainte de a fi servită.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mure, frișcă și mascarpone. Un desert ușor de preparat și delicios