Rețetă de biscuiți cu cremă de caramel. Un desert gustos și ușor de preparat
Publicat pe 06.06.2023 la 22:21 Actualizat pe 06.06.2023 la 22:21
Chiar dacă nu este zi de weekend, cu siguranță este o ocazie bună să pregătești ceva dulce cu care îți vei bucura membrii familiei. Nu-ți face niciun fel de problemă, pentru că noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de biscuiți cu caramel. Oricine poate găti acest tip de desert. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.
- Rețetă de biscuiți cu cremă de caramel
- Un desert gustos și ușor de preparat
Biscuitul este un produs alimentar obținut dintr-un aluat dens, afânat pe cale chimică și prezentat sub diferite forme, mai ales plate. Acesta poate fi găsit în orice supermarket sau poate fi preparat chiar la tine acasă, sub o mulțime de arome și chiar forme.
Rețetă de biscuiți cu cremă de caramel
Rețeta de biscuiți cu caramel este una dintre cele mai simple rețete de desert. O poți prepara oricând alături de cei mici, asta pentru că nu necesită prea mult timp în bucătărie, însă ai nevoie de creativitate pentru a prepara acești biscuți.
Ingrediente
- 300 g unt;
- 250 g zahăr pudră;
- 2 gălbenuș de ou;
- 1 esență de vanilie;
- coaja rasă de la o lămâie;
- 1 pliculeț de praf de copt;
- 450 g făină;
- 450 g caramel dulce de leche.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de biscuți cu cremă de caramel trebuie să ai la îndemână toatre ingredientele menționate mai sus. Apoi, trebuie să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 150°C. După care, așezați hârtie de copt în două tăvi de dimensiuni mai mari, acolo unde vom pune și biscuiții.
Separat, veți avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, unde veți adăuga zahărul și untul, care se vor amesteca cu ajutorul unui mixer. Urmează să adăugați un gălbenuș de ou, esența de vanilie, dar și coaja rasă de lămâie.
Apoi, în aceeași compoziție trebuie să adăugați praful de copt, făina, dar și un vârf de cuțit de sare. Apoi, va rezulta un aluat moale, care ulterior, se va înveli în folie de plastic, pentru a se introduce la frigider, timp de aproximativ 2 ore.
După ce au trecut cele două ore, se va rula aluatul pe o suprafață plată, pe care va trenbui să presărați făină, în prealabil, până ajunge la o grosime de aproximativ 5 mm. Apoi, odată ajungi la această dimensiune, veți tăia aluatul în 40 de biscuiți. În acest fel, la final veți obține 20 de biscuiți.
Urmează pasul în care veți tăia cei 40 de biscuiți pe tăvile pregătite încă de la începutul acestei rețete, pentru a le introduce la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute. După ce timpul a trecut veți scote tăvile de la cuptor și veți lăsa biscuiții să se răcească.
Apoi, după răcire, veți pune caramelul dulce în interiroul acestora. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu struguri și frișcă. Un desert potrivit pentru momentele speciale