Rețetă de tartă cu pere. Un desert ca la bunica acasă
Dacă îți e dor de prăjiturile bune făcute de bunica, trebuie să încerci tarta cu pere. Rețeta este foarte simplă și ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază pentru a oferi familiei tale un desert pe care nu o să-l uite prea curând.
- Tartă cu pere - delicioasă și ușor de făcut
- O rețetă ca pe vremea bunicii
Tarta cu pere este absolut delicioasă și nu trebuie să fii profesionist pentru a urma rețeta de mai jos. Pentru a avea parte de o tartă cât mai aromată, trebuie să alegi pere cât mai dulci cu textura care îți place cel mai mult. În rest, trebuie doar să prepari rețeta pas cu pas, iar la final te vei putea bucura de o tartă cu pere perfectă.
Rețetă de tartă cu pere
Ingrediente
Blat
200 g făină
125 g unt
5 g zahăr
Umplutura
2 ouă
3-4 linguri de zahăr
2 linguri de făină
1 pliculeț de zahăr vanilat
4 pere mari
Mod de preparare
Pentru blat vom pune ingredientele într-un robot de bucătărie pentru aproximativ 1 minut. Putem face și manual, până când obținem un aluat omogen, pe care îl acoperim cu folie alimentară și îl punem la frigider.
Pentru umplutură, se bat albușurile bine cu zahărul, până când obținem o spumă densă. Apoi, se adaugă gplbenușurile, zahărul vanilat și făina. O tavă de tort cu 26cm și fund detașabil se unge cu ulei și se tapetează cu făină.
Scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu sucitorul, îl așezăm în tavă și îndepărtăm surplusul. Peste el turnăm umplutura. Tăiem perele felii și le așezăm în tavă, peste umplutură.
În cuptorul încălzit în prealabil, punem tava și îl lăsăm la o temperatură mai mare primele 20 de minute, apoi reducem la foc mediu. Când este gata, scoate tarta și o lăsăm la răcit.