Rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar. Un desert delicios pentru zilele călduroase
Dacă vrei să te delectezi în ultima zi de weekend cu un preparat delicios și potrivit pentru zilele călduroase, noi îți prezentăm rețeta de tiramisu cu amaretti la pahar, un desert gustos și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un preparat rapid și delicios, noi îți prezentăm rețeta de tiramisu cu amaretti la pahar, care este ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a realiza desertul delicios!
Rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar
Ingrediente:
- 120 g amaretti (42 bucati)
- 250 g mascarpone
- 3 oua medii
- 70-80 ml cafea tare
- 60 g zahar (30 g + 30 g)
- 2 linguri marsala (rom, cognac sau alt lichior )
- un praf de sare
- cacao pentru decor
Mod de preparare:
Pentru început pregătim cafeaua, iar mai apoi separăm ouăle. Mixam foarte bine albușurile cu un praf de sare, dar și jumătate din cantitatea de zahăr până când obținem o bezea. Galbenusurile le mixam și cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până când își dublează volumul.
Adăugăm vinul marsala, iar apoi crema de mascarpone și amestecăm compoziția obținută cu albușurile spuma. Pregătim cupele și așezăm tiramisu, trecem fiecare amaretti prin cafea și le așezăm în cupă, iar apoi adăugăm crema până când umplem cupa. Decorăm preparatul cu cacao și îl lăsăm la rece pentru câteva ore bune sau chiar și peste noapte. Poftă bună!