Rețetă de trufe raw cu vișine și ciocolată. Un desert rapid, gustos, dar și sănătos
Trufele sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Fie că sunt învelite în cacao sau în ciocolată, acest desert te va cuceri de la prima gustare. Vă propunem o să încercați o rețetă de trufe raw cu vișine și ciocolată. Un preparat rapid, gustos, dar și sănătos.
- Rețetă de trufe raw cu vișine și ciocolată
- Un desert rapid, gustos, dar și sănătos
Se spune despre trufe că sunt reginele deserturilor. Ele sunt un adevărat răsfăt, o oază de ciocolată completată de gustul intens de vișine. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face trufe raw cu vișine și ciocolată.
Ingrediente:
- 200 g mix nuci crude(migdale, caju, nuci românești, arahide, etc)
- 2 lg chipsuri de cocos
- 2 lg cacao
- 3 lg ulei de cocos
- 3 lg de miere sau sirop de agave, sau alt îndulcitor
- 1 lg extract de vanilie
- 20 gr de vișine
- 2 lg cacao pentru topping
Mod de preparare:
Este o rețetă extrem de simplă și de rapid de preparat.
Se pun în robotul de bucătărie nucile, fulgii de cocos, uleiul, pudra de cacao, vanilia, mierea și se mixează bine până când se obține un aluat lipicios.
Se lasă puțin la răcit, iar apoi, se ia din aluat și se modelează biluțe, în mijlocul cărora se introduc vișinele (cu sau fără sâmburi, în funcție de preferințe.) Se tăvălesc apoi prin pudra de cacao.
Se lasă apoi puțin la frigider și sunt numai bune de mâncat. Poftă bună!
Ps: puteți folosi în loc de vișine proaspete, vișine din vișinată.
Citește și Dulceață de vișine. Cea mai simplă și rapidă rețetă