Tort raw vegan de ciocolată și vișinie. O rețetă delicioasă, pe placul tuturor
Publicat pe 07.08.2022 la 16:30 Actualizat pe 07.08.2022 la 16:30
Tortul raw vegan de ciocolată cu vișine este i alegere excelentă și sănătoasă pentru oricine. Acest desert este foarte gustos, însă nu se prepară tocmai repede. Dacă vrei să mănânci o asemenea delicatesă trebuie să ai ceva răbdare.
- Tort raw vegan cu ciocolată și vișine
- Ingrediente și mod de preparare
Acest tort este o variantă mult mai sănătoasă a tortului clasic de ciocolată. El este mai sănătos și mai gustos. Ce-i drept este că nu se prepară cât ai bate din palme, dar fiecare secundă petrecut în bucătărie merită cu siguranță. Iată cum se prepară acest desert delicios.
Ingrediente
Pentru blat
125 g migdale hidratate
60 g curmale
20 g cacao crudă
Pentru cremă
100 g avocado
100 g ulei de cocos
40 g unt de cacao
45 g cacao crudă
75 ml sirop de agave
50 ml zeamă de portocale
100 g vișine
Pentru decor
Smochine proaspete
Coacăze roșii
Physalis
Vișine congelate
Mentă
Mod de preparare
Pregătire anterioară: Migdalele şi curmalele se spală în jet de apă puternic şi se lasă la hidratat, în vase diferite, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, migdalele se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Apa în care au stat la hidratat curmalele se poate folosi. Pentru prepararea blatului se mixează migdalele, curmalele şi cacao până când devin o pastă mai vâscoasă. Pasta obţinută se aşază în inelul culinar, se nivelează uniform cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, apoi se lasă în aşteptare în congelator până la prepararea cremei. Pentru pregătirea cremei se mixează în blender avocado, cacao, siropul de agave şi sucul de portocale. Peste compoziţia obţinută se adaugă treptat uleiul de cocos, apoi cel de cacao şi se mixează timp de 3 minute. Atât uleiul de cocos, cât şi cel de cacao trebuie să fie în stare lichidă. Se adaugă crema de ciocolată peste blatul care a stat între timp la congelator şi apoi se introduc şi vişinele în cremă. Se nivelează crema cu ajutorul unei spatule şi se lasă la congelator jumătate de oră ca să se închege crema de ciocolată. Se scoate tortul din congelator şi se decorează cu smochine proaspete, coacăze roşii proaspete, physalis, vişine îngheţate şi mentă. Se lasă la congelator minim 4 ore ca să îngheţe. Pentru a putea fi servit se scoate din inelul culinar şi se lasă la temperatura camerei înainte de a fi consumat. Poftă bună!