Rețetă de tort cu iaurt și clementine. Un desert răcoritor de vară
Publicat pe 02.08.2022 la 15:56 Actualizat pe 02.08.2022 la 15:56
Tortul cu iaurt și clementine este un adevărat deliciu. Este un desert extrem de răcoritor, bine venit în această perioadă de vară toridă. Este extrem de delicios, este foarte răcoritor și se prepară destul de repede. Tot ce trebuie să ai este răbdarea, pentru că va trebui să stea 3 ore la frigider până poate fi servit.
- Rețeta de tort cu iaurt și clementine
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de tort cu iaurt și clementine este una foarte simplă și care merită tot timpul petrecut în bucătărie. Acest tort este perfect pentru zile onomastice sau pentru atunci când pur și simplu faci o petrecere și vrei să impresionezi invitații. Clementinele dă un gust și o savoare aparte tortului, iar servit rece de la frigider, este de-a dreptul minunat. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
400 g pișcoturi
2 plicuri de gelatină
2 pliculețe de întăritor de frișcă
400 g iaurt
150 g zahăr pudră
1 l frișcă lichidă
4 portocale
4 clementine
100 g zahăr
Zeama de la o portocală
Nucă de cocos
Fructe pentru decor
Mod de preparare
Hidratezi gelatina în 100 ml apă, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Bați frișca, adăugând întăritorul, apoi încorporezi pe rând iaurtul îndulcit cu zahărul pudră și gelatina călduță, în fir subțire. Adaugi portocalele și clementinele tăiate mărunt și bine scurse. Faci un sirop din zeama de portocală și zahăr. Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru tort. Așezi cât mai estetic felii de portocale și clementine, pui un strat de compoziție cu iaurt, un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, apoi repeți straturile de cremă și pișcoturi. Acoperi cu folie alimentară și introduci tortul în frigider pentru 3 ore. După ce au trecut cele 3 ore, îl poți savura alături de cei dragi. Poftă bună!