Rețetă tort rapid cu ciocolată, vanilie și cireșe. Un desert delicios cu care vei impresiona invitații
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.07.2022 la 19:01
Actualizat pe 10.07.2022 la 19:01
Dacă doriți să gătiți un tort cu ajutorul căruia să impresionați invitații, atunci această rețetă de tort rapid cu ciocolată, vanilie și cireșe este ideea perfectă.
- Rețetă tort rapid cu ciocolată, vanilie și cireșe
- Un desert delicios cu care vei impresiona invitații
Cum încă este sezonul cireșelor, de ce să nu le folosim, pentru un plus de gust, în prepararea torturilor. Vă prezentăm astăzi o rețetă de tort rapid cu ciocolată, vanilie și cireșe.
Un desert delicios cu care vei impresiona invitații.
Ingrediente pentru blat:
- 320 g zahăr tos;
- 220 g unt cu minim 82% grăsime;
- 4 ouă;
- 180 g făină albă;
- 90 g cacao de bună calitate;
- 10 g praf de copt;
- 1 linguriță bicarbonat;
- 1 linguriță extract de vanilie;
- 1 praf de sare;
Ingredinete cremă:
- 5 gălbenușuri;
- 100 g făină albă;
- 500 ml lapte cu 3,5% grăsime;
- 200 g zahăr tos;
- 1 linguriță extract sau un baton de vanilie;
- 150 g smântână pentru frișcă;
- cireșe fără sâmburi 300 g;
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare puneți ouăle, zahărul, sarea și extractul de vanilie. Le bateți până se topește zahărul și obțineți o spumă consistentă.
Topiți apoi untul, adăugați cacaoa și amestecați. Apoi compoziția omogenă de cacao și unt, o puneți în bolul în care ați bătut ouăle, apoi omogenizați și adăugați făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
După ce ați amestecat bine, din bol, punem amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, de preferat, să aibă diametrul de 20 cm și apoi îl puneți la cuptor la 180 de grade pentru 30-32 de minute. Nu coaceti mai mult că va deveni buretos. Scoateți din cuptor, lăsați încă 5-10 minute în tava în care s-a copt, după care îl puteți scoate pe un grătar și îl lăsați să se răcească complet.
Pentru cremă, amestecați gălbenușurile, 100 ml de lapte, făina și extractul de vanilie.
Puneți restul de lapte într-o oală cu zahărul la fiert și amestecați până se topește zahărul. Când dă în fiert turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm bine, turnăm înapoi în oală, printr-o sită și reducem focul. Amestecați încontinuu până se desface toată făina. FIerbeți așa la foc mic aproximativ 10-12 minute, iar apoi o lăsați să se tempereze și o puneți la rece, pentru minim 2 ore.
Tăiați blatul in 3 părți egale. Împărțiți crema și cireșele, la fel, în 3 părți egale. Pe fiecare blat întindeți câte o parte de cremă, apoi puneți cireșele, blat, apoi iarăși cremă, cireșe și continuați cu ultima parte la fel. Puneți la rece pentru câteve ore, iar apoi e numai bun de servit.
Citește și Rețetă tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Desertul copilăriei