Rețetă de zacuscă de fasole. Un preparat delicios de sezon
Multe gospodine se pregătesc intens să își umple cămara de bunătăți culinare pentru iarnă. Dacă îți dorești tu un preparat delicios și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de fasole, care este pe placul tuturor și poate fi pregătită oricând. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de zacuscă de fasole
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Zacusca este unul dintre preparatele care nu lipsesc din cămara gospodinelor. Dacă vrei și tu să te pregătești pentru anotimpul răcoros cu preparate delicioase, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de fasole, care este ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de zacuscă de fasole
Ingrediente:
- 1 kg fasole uscată
- 2 kg ceapă
- 3 kilograme gogoşari
- 1 litru ulei
- 1 litru bulion
- sare
Mod de preparare:
Fasolea trebuie pusă la fiert aproximativ o oră până când este fiartă, iar mai apoi dă-o de pe foc și las-o la răcit. Dă fasolea prin blender sau mașina de tocat, la fel și gogoșari. Curăță ceapa și tai-o mărunt, iar mai apoi călește-o în puțin ulei.
În vasul în care ai călit ceapa, pune gogoșarii, bulionul, fasolea, dar și sarea. Lasă totul la fiert până când uleiul iese la suprafață. Pune zacuscă în borcane și pune deasupra o linguriță de ulei, iar mai apoi păstrează în cămară. Poftă bună!