Rețetă de zbârciogi cu smântână. Mâncarea va avea un gust surprinzător de bun, datorită ciupercilor speciale
Dacă esti mare iubitor de ciuperci, dar te-ai săturat de ciupercile comune champignon, trebuie să încerci o rețetă de zbârciogi cu smântână. Ciupercile speciale vor fac ca preparatul tău să fie mult mai gustos decât te-ai aștepta, iar textura este un plus.
- Zbârciogi cu smântână
- O mâncare altfel
Mâncarea de zbârciog cu smântână este una dintre cele mai simple preparate, iar gustul nu dezamăgește niciodată. Pentru această rețetă vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, dar poți lua în calcul transformarea mâncării într-un sos perfect pentru paste. Iată ce trebuie să faci pentru preaparea acestor ciuperci speciale!
Rețetă de zbârciogi cu smântână
Ingrediente
½ kilogram de zbârciogi
1 cană de smântână
1 ceapă
2 linguri de unt
sare
piper măcinat
Mod de preparare
Poți să folosești zbârciogi proaspăt recoltați, dar și ciuperci deshidratate sau culese cu mai mult timp în urmă. Pentru a-i putea găti, zbârciogii trebuie să fie curățați cu multă atenție. Scoate cozile, înlătură partea care a stat în pământ și oprește doar cozile curate.
Cel mai bine este să folosești o periuță ca să poți să-i speli bine sub jet de apă călduță. Trebuie să ai grijă cum manevrezi aceste ciuperci, ele fiind delicate și firave.
După ce le-ai curățat și le-ai spălat bine, taie cozile zbârciogilor și ceapa mărunt, apoi pune-le la călit într-o lingură de unt. Adaugă puțină sare și lasă pe foc până când scade sosul format, după care poți să dai vasul la o parte. Vei lua fiecare burete și îl vei tăia în patru și separat, într-o altă tigaie, vei adauga cealaltă lingură de unt și zbârciogii tocați. Acoperă recipientul cu un capac și lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic.
După timpul dat, vei pune sare și piper după gust, apoi smântâna și sosul din ceapă și cozi. Amestecul se mai fierbe pentru alte 10 minute. După ce s-a răcit puțin, este numai bună de servit. Poftă bună!