Rețetă delicioasă de prăjitură cu fistic. Desert gustos și foarte rapid
Dacă ești fan dulciuri și în special fistic, atunci această prăjitură este pentru tine. Desertul se prepară foarte rapid și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Cu siguranță vei fi surprins de rezultatul final.
- Mod de preparare rapid pentru prăjitura cu fistic
- De ce ingrediente ai nevoie
Îți dorești să mănânci ceva dulce și nu știi ce ai putea să servești? Îți recomandăm prăjitura cu fistic, un desert foarte delicios care te va surprinde cu gustul său la final și care te va face să o prepari mult mai des.
Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de:
100 grame unt grăsime 80%
200 grame de zahăr
2 ouă de întregi
300 grame de zahăr
300 grame de făină
7 linguri de cacao
250 mililitri de lapte călduț
1 plic de zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
Pentru crema de fistic:
100 grame de unt cu grăsimea de 80%
150 grame de zahăr
50 grame de făină
2 gălbenușuri de ou
250 mililitri de lapte
1 plic zahăr de vanilat
100 grame de fistic crud măcinat
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu fistic
Se va pune într-un castron untul moale cu zahărul și se va mixa până când zahărul se topește, după care se adaugă ouăle împreună cu laptele călduț și se continuă mixarea.
Separat se vor amesteca ingredientele uscate, astfel că se va cerne făină și cacao și se adaugă praful de copt împreună cu zahărul vanilat. Acest amestec format se va adăuga peste compoziția lichidă și se va amesteca bine încât să nu se facă cocoloașe. Compoziția formată va fi una groasă, dar care va curge din vas.
Ea se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă tava la cuptor la 180 de grade, timp de 45 de minute. După coacere, blatul se lasă la răcit.
În continuare vom face crema de fistic. Vom turna într-o crăticioară o lingură de zahăr cu gălbenușurile și făină și vom adăuga laptele și îl vom fierbe până când întregul amestec devine unul cremos, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Într-un bol, separat, se va amesteca untul cu zahărul rămas, cu zahărul vanilat, dar și cu fisticul măcit, iar după acest conținut îl vom incorpora în crema de gălbenușuri.
La final vom acoperi blatul răcit cu crema de fistic cu ajutorul unei spatule de silicon, iar pe deasupra vom putea decora cu ciocolată neagră rasă.