Înghețată cu fistic. Rețeta delicioasă care face furori
Publicat pe 03.07.2022 la 16:53 Actualizat pe 03.07.2022 la 16:53
Cu toții am așteptat cu nerăbdare vara, mai ales pentru că este, fără doar și poate, anotimpul în care ne facem cele mai frumoase amintiri și cele mai frumoase planuri din acest sezon. Ei bine, pentru că știm cât de important este să ne răcorim atunci când temperaturile de afară sunt caniculare, noi îți prezentăm cea mai simplă și deliciosă rețetă pentru o înghețată cu fistic. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă de vară, dar și care este modul de preparare. Este simplu de preparat și nu trebuie să-ți pierzi prea mult timp prin bucătărie, iar copii, dar și adulți o vor adora cu siguranță. Este mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea cumpărată din comerț, iar tu trebuie neapărat să o încerci!
- Cum se pregătește înghețata cu fistic
- De ce ingrediente avem nevoie
Toată lumea a așteptat cu nerăbdare sezonul cald, zilele călduroase și pline de viață, mai ales pentru că este perioada în care ne bucurăm din plin de cele mai frumoase momente petrecute alături de familie și alături de prieteni. Ei bine, atunci când soarele este mult prea arzător pe cer, cu toții simțim nevoia să ne răcorim cu ceva delicios și rece, care să ne dezamorțească puțin și să ne trezească la viață. Noi venim în ajutorul tău cu cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o înghețată cu fistic. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și modul de preparare pentru acest desert cu adevărat delicios!
Înghețată cu fistic - rețetă
Ingrediente:
-5 ouă
-1 litru de lapte
-300 gr de zahăr
-4 pachete de esenţă de fistic
-1 plic de zahăr vanilinat
-200 gr de fistic prăjit
-500 ml de frişcă
-300 gr de căpşune
-150 gr de fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se freacă foarte bine gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă și laptele călduţ şi se fierb pe baie de aburi, până se îngroaşă toată compoziția, apoi se dau deoparte să se răcorească.
Se bat albușurile spumă cu zahărul vanilinat şi se adaugă compoziţia de gălbenuşuri răcită foarte bine. Se pun esenţa de fistic şi fisticul rumenit peste compoziție, apoi se adaugă frişca. Se încorporează foarte bine şi se toarnă în boluri, apoi se bagă în congelator.
Înghețata cu fistic se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi căpşuni proaspete.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene roșu. Cel mai simplu și delicios desert pentru cei dragi