Rețetă de prăjitură cu pepene roșu. Cel mai simplu și delicios desert pentru cei dragi
Publicat pe 03.07.2022 la 13:27 Actualizat pe 03.07.2022 la 13:28
Îți dorești să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar vrei să gătești ceva noi și nu mai știi ce? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu pepene roșu. Iată cât de ușor se prepară.
- Cum se pregătește prăjitura cu pepene roșu
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Cu toții ne dorim să-i surprindem pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să ma gătești? Noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăitura de pepene roșu. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă de prăjitură cu pepene roșu
Ingrediente
- un gălbenuș
- trei cești de făină
- 3/4 ceașcă stafide
- o ceașcă de lapte
- 1/2 linguri unt moale
- 1/2 linguri zahăr
- pepene
- 3/4 linguriță sare
- 8 g drojdie proaspătă
- o linguriță colorant alimentar roșu
- o linguriță colorant alimentar verde
- 1/2 ceașcă lapte
- unt
Modul de preparare
Pentru început, punem într-o cratiță bol laptele cu untul, la foc mic. Adăugăm peste zahărul, drojdia și sarea, iar apoi amestecăm cu gălbenușul. Punem peste făina, până în momentul în care compoziția este moale, fără să se poată frământa. Împărțim în două aluatul, după care în patru. Un sfert îl punem într-un castron, iar celălalt sfert în altul.
La fiecare aluat adăugăm câte o felie de pepene, bine stoarsă și feliată.
Unul dintre sferturi îl amestecăm cu colorantul verde și făină, până când se poate frământa, după care îl lăsăm la crescut, acoperit cu un prosop ori o farfurie.
Jumătate din aluat îl amestecăm alături de colorantul alimentar roșu și stafide. Punem făină până când se poate frământa, după care îl lăsăm la crescut, acoperit.
Ultimul sfert îl amestecăm cu făina, îl frământăm, după care îl lăsăm la crescut. După ce au trecut două ore luăm aluatul roșu și îl rulăm într-o formă de baton rotunjit. Sfertul de aluat alb îl întindem și îl ungem peste cu puțin lapte. Peste cel roșu punem stafidele și îl înfășurăm alături de cel alb.
Întindem aluatul verde, îl ungem și îl rulăm deasupra celorlalte două, verde și alb. Avem grijă ca marginile să fie lipite. Ungem o formă de cozonac cu unt și punem prăjitura la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute, iar după ce s-a răcit este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Desert simplu și delicios