Rețetă de prăjitură Schneider. Un desert simplu, rapid și delicios
Publicat pe 01.07.2022 la 18:46 Actualizat pe 01.07.2022 la 18:46
Îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, dar totodată te-ai plictisit de vechile rețete și vrei ceva mai noi. Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Schneider. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura Schneider
- De ce ingrediente avem nevoie
Vrei să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar nu mai ai idei și nici nu vrei să pierzi prea mult timp prin bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și bună rețetă pentru prăjitura Schneider. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de cele mai frumoase și speciale momente alături de oamenii dragi din viața ta.
Rețetă de prăjitură Schneider
Ingrediente
- 200 gr făină
- 140 gr unt rece
- 100 gr zahăr farin
- un ou
- o linguriță praf de copt
- un praf de sare
- cremă
- patru ouă
- 200 gr zahăr
- 200 nucă măcinată
- coajă de lămâie
- două lingurițe zahăr farin
- un praf de sare
- 480 gr gem acrișor
Modul de preparare
Pentru început, cernem făina, praful de copt și sarea, iar la mijlocul compoziției punem zahărul și cubulețele de unt. Amestecăm cât de repede se poate și adăugăm peste oul rece. Frământăm cu degetele, după care punem aluatul într-o folie alimentară la frigider, pentru aproximativ o oră.
Într-un bol amestecăm gălbenușurile de la patru ouă cu zahărul, până când devine spumă și adăugăm peste coaja de lămâie, nuca macinată și albușurile alături de două lingurițe de zahăr. Amestecăm o treime de albușuri cu crema de glbenușuri. Scoatem aluatul de la rece și îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu un strat de gem peste care punem mai apoi crema de nucă. Băgăm prăjitura la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute, după care schimbăm temperatura la 150 de grade, pentru 30 de minute. Se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Reteță de prăjitură nemțească cu coacăze roșii. Desertul ideal pentru zilele toride de vară