Rețeta Elwirei Petre de cheesecake la cuptor. Care e secretul pentru un preparat delicios
Cheesecake-ul s-a numărat întotdeauna printre deserturile preferate ale multora. Rețeta Elwirei Petre de cheesecake la cuptor. Care e secretul pentru un preparat delicios.
- Cum face Elwira Petre cheesecake la cuptor
- Care e secretul pentru un preparat delicios
Aceasta este o rețetă ușoară de cheesecake pe care oricine o poate face, datorită câtorva sfaturi mici, dar importante, pe care Elwira Petre le-a împărtășit.
Rețeta Elwirei Petre de cheesecake la cuptor
Ingrediente:
1,5 kg brânză de vaci grasă
200 g unt
8 ouă
200 g zahăr fin
2 plicuri de budincă de vanilie
1 lingură de făină
extract de vanilie
Mod de preparare:
- blenduiește brânza până devine cremoasă.
- topește untul se topește pe baie de aburi și lasă-l să se răcească, apoi adaugă peste brânza amestecată cu budinca de vanilie, făina și extractul de vanilie.
- bate bine ouăle și zahărul până se formează o spumă albă, apoi încorporează amestecul de brânză.
- coace cheesecake-ul la temperatură mică, 150°C, timp de 100 de minute.
- lasă cheesecake-ul în cuptor încă o oră după ce timpul de coacrere s-a terminat și, dacă vrei să nu crape în vârf, pune un bol cu apă în cuptor.
Rețetă de cheesecake cu zmeură
Ingrediente:
200 g de biscuiți
100 g de unt
500 g de mascarpone
500 g de brânză de vaci
două plicuri de zahăr pudră
zmeură
Mod de preparare:
Pentru început, dă prin blender 200 de g de biscuiți, apoi pune la topit 100 g de unt și toarn[-l peste biscuiți. Amestecă bine și așeză-i în tavă. Ia un pahar cu fund plat și așează foarte bine biscuiții să fie cât mai compacți, apoi într-un bol, pune 500 g de mascarpone, 500 de g de brânză de vaci și două plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie, care au în jur de 80 g. Amestecă foarte bine toată compoziția și pune-o la rece.
Într-o oală pune apă și zahăr după gust și adaugă zmeura. Las-o pe foc până dă în clocot și apoi las-o să se răcească.
Pune toată crema peste biscuiți și întinde-o uniform. Când zmeura ajunge la temperatura camerei, ia din ea o ceșcuță și pune gelatina la hidratat. Trebuie lăsată până se întărește, iar apoi se pune pe baie de aburi până e lichidă din nou.
Se toarnă peste zmeură, și apoi se asamblează cheesecake ul. Se lasă la rece câteva ore până se încheagă gelatina și apoi e gata de servit.