Rețeta Gabrielei Cristea pentru piftie de porc. Ce secret are vedeta pentru un gust autentic: „Este obligatoriu”
Piftia de porc este un preparat popular pe masa de sărbători, alături de alte preparate tradiționale, cum ar fi sarmalele, cârnații, caltaboșul și friptura. Rețeta Gabrielei Cristea pentru piftie de porc. Ce secret are vedeta pentru un gust autentic.
- Cum face Gabriela Cristea piftia de porc
- Ce secret are vedeta pentru un gust autentic
Piftia de porc este un preparat tradițional care se consumă de obicei în perioada sărbătorilor, în special în lunile de iarnă. De obicei, piftia se servește rece, tăiată în felii subțiri, iar în unele regiuni se adaugă muștar sau hrean pentru a-i intensifica gustul.
Rețeta Gabrielei Cristea pentru piftie de porc
Atunci când nu e pe micul ecran, Gabriela Cristea adoră să petreacă timpul în bucătărie. De această dată, prezentatoarea Mireasa - Capriciile Iubirii, a dezvăluit cum prepară piftia de porc și ce secret are pentru ca preparatul să aibă un gust deosebit.
„Este obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După aproximativ două ore și jumătate, carnea începe să se desprindă de pe os”, a spus Gabriela Cristea.
După ce ai pus carnea la fiert și au trecut aproximativ 2-3 ore, prezentatoarea Mireasa - Capriciile Iubirii, recomandă să pui o ceapă întreagă, o căpățână de usturoi, boabe de piper și câteva foi de dafin, și să mai lași totul la fiert încă 30-45 de minute.
”Piftia a fiert la foc mic pentru vreo 3 ore și ceva. După aceea oprim focul și lăsăm să se răcească. (...) După ce carnea a fiert bine, aceasta se scoate din oală și se desprinde de pe os. În paralel, se curăță trei căței de usturoi, care se pisează cu sare grunjoasă. Am pisat usturoiul și îl strecurăm. Punem usturoiul în zeama care trebuie să fie rece, pentru că, dacă este caldă, gustul nu va fi plăcut. Zeama trebuie să fie un pic mai sărată decât gustul final, deoarece nu am adăugat sare în carne”, a mai adăugat Gabriela Cristea.
Ulterior, carnea se pune în boluri. se strecoară zeama și se toarnă peste carne.
„Întotdeauna fac piftia în recipiente cu capac pentru că le pun la frigider. Poftă bună și sărbători fericite!”, a mai spus Gabriela Cristea.