Rețetă înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat. Un desert extra cremos
Pentru cei care sunt mari iubitori de cafea, această rețetă este una perfectă. Se pot bucura de aroma și gustul ei, într-un alt preparat, de data aceasta, răcoritor. Vă propunem să încercați să preparați această înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat. Este un desert extra cremos, care vă va răsfăța papilele gustative.
- Rețetă înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat
- Un desert rapid, extra cremos
Disponibilă într-o varietate de arome, înghețata poate fi preparată după diverse metode și i se pot adăuga o mulțime de ingrediente, în funcție de preferințele fiecăruia. Noi vă propunem o rețetă de înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat.
Ingrediente:
- 600 ml smântână naturală pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
- 400 g lapte condensat (gros și îndulcit)
- 50 ml cafea espresso sau la filtru (tare)
- 5-6 g de cafea instant (nes)
- 1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecați cafeaua instant cu cea espresso. (dacă nu aveți aparat pentru espresso, puteți să faceți și o cafea tare la filtru.).
Bateți apoi frișca rece cu mixerul până ce a devenit spumoasă. Adăugați apoi în castron laptele condensat, cafeaua, vanilia și un strop de sare. Mixați apoi totul câteva secunde la viteză mică și gata!
Turnați acest mix într-o cutie de plastic cu capac și puneți la congelator. Este recomandat să amestecați din oră în oră (de vreo 3 ori) cu o furculiță ca să nu se creeze cristale de gheață în caserola în care ați pus compoziția.
Citește și Înghețată de trandafiri. O rețetă specială, care îți va încânta papilele gustative