Rețeta Laurei Cosoi de papanași fierți cu pesmet și nucă. Ingredientele de care ai nevoie
Laura Cosoi ne-a obișnuit cu preparatele delicioase pe care le pregătește, și mai apoi le postează pe rețelele de socializare, acolo unde strânge mii de aprecieri. De această dată, vedeta a pregătit papanași fierți cu pesmet și nucă. Ingredientele de care ai nevoie.
- Rețeta Laurei Cosoi de papanași fierți cu pesmet și nucă
- Ingredientele de care ai nevoie
Laura Cosoi a dezvăluit acum gospodinelor, un alt mod de a prepara papanașii. Ce ingrediente folosește vedeta și care este secretul pe care l-a împărtășit acum tuturor? Cu siguranță mulți dintre fani vor pregăti papanașii în felul ăsta. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente papanași fierți cu pesmet și nucă:
150 g gris
1 galbenus ou
1 l sana sau kefir
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamon
2 linguri esenta vanilie
3-4 linguri de miere (sau zahar)
1 lingura unt
1/2 cana pesmet
3 linguri nuca macinata
1 pliculet zahar vanilat (optional)
Mod preparare:
La foc mic intr-o oala se pune sana.
Se amesteca constant si cand incepe sa se separe se adauga grisul treptat, in ploaie.
Adauga cardamonul, scortiosara, vanilia, galbenusul batut si mierea.
Amesteca la foc mic pana compozitia devine omogena si relativ groasa, ca pentru o mamaliga mai tare.
Se da de pe foc si intr-o alta tigaie pune untul apoi pesmetul si nuca, iar la final de tot adauga zaharul vanilat.
Amesteca continuu pana compozitia capata o culoare rumenie.
Cu o lingura ia din oala compozitia si fa niste bile pe care le tragi in pesmet.
Cam atat ai nevoie. Daca vrei poti adauga si branza de vaca in compozitie dar in acest caz trebuie sa pui o idee mai mult gris. Dupa preferinta acesti papanasi poti fi umpluti cu fructe sau magiun. Sper sa iti placa! :)
Citește și Rețeta Laurei Cosoi de “Melanzane alla parmigiana”. Ingredientele de care ai nevoie