Rețeta lui Chef Horia Manea de file de somon pe plită cu couscous şi legume. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Publicat pe 29.07.2025 la 16:50 Actualizat pe 29.07.2025 la 16:50
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, omletă pufoasă cu şuncă, un fel principal, file de somon pe plită cu couscous şi legume, şi un desert, cheesecake cremos cu fistic.
- Cum prepari file de somon pe plită cu couscous şi legume după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Rețetă omletă pufoasă cu şuncă
Ingrediente:
100 g şuncă
30 g cheddar
30 g caşcaval afumat
50 g unt
3 ouă
1 legătură ceapă verde
1 roşie
4 roşii cherry galbene
Sare
Piper
Boia dulce
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pregăteşte salata, amestecând roşiile normale, roşiile cherry, ceapă verde, ulei de măsline, sare, piper şi boia dulce. Ouăle se amestecă împreună cu sare, piper şi boia dulce şi se bat cu telul. Se căleşte baconul şi se adaugă ouăle. Se împătureşte şi se adaugă cheddar şi caşcaval afumat. Omleta se serveşte alături de salată.
Rețetă file de somon pe plită cu couscous şi legume
Ingrediente:
1 lămâie
100 g iaurt grecesc
80 g mazăre congelată
80 g broccoli
80 g roşiicherry
120 g somon
Mentă
2-3 căţei de usturoi
75 g couscous
7 g fulgi de chilli
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Broccoliul şi mazărea se lasă la fiert pentru 2 minute. Se pregăteşte sosul, amestecând iaurtul grecesc, usturoiul, zeamă de lămâie, fulgi de chilli, mentă, sare, piper, ulei de măsline. Între timp, se fierbe couscousul pentru 2 minute, se stinge focul şi se lasă încă 15 minute la hidratat. Somonul se găteşte pe plită încinsă. Se serveşte pe pat de couscous, alături de sos şi legume.
Rețetă cheesecake cremos cu fistic.
Ingrediente:
150 g biscuiţi
20 g unt
100 g cremă de brânză
50 g ciocolată albă
40 g fistic pisat
30 g smântână de gătit
60 ml frişcă lichidă
30 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Biscuiţii se amestecă împreună cu untul topit. Pentru cremă, se amestecă brânză, smântână, frişcă şi zahăr pudră. Se adaugă şi fistic. Apoi, se montează cheesecake-ul, cu un strat de biscuite la bază. Apoi, se adaugă un strat de cremă, cu ajutorul unui posh, fistic şi ciocolată albă topită.