Rețeta lui Chef Horia Manea de mâncărică de fasole cu cârnaţi. Ce să adaugi pentru un plus de savoare
Publicat pe 18.03.2025 la 09:23 Actualizat pe 18.03.2025 la 09:23
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, frittata, un fel principal, mâncărică de fasole cu cârnaţi, şi un desert, chec de portocală.
- Mâncărică de fasole cu cârnaţi după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ce să adaugi în preparat pentru un plus de savoare
Rețetă Frittata
Ingrediente:
3 ouă
50 ml lapte
50 gr. mozzarella
Ardei gras
Roşii
Ciuperci
Bacon
Ceapă
Unt
Sare
Piper
Ulei măsline
Pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte în ulei de măsline. Ulterior, se adaugă untul şi baconul. După ce s-au călit suficient, se adaugă restul legumelor, ciupercile şi ardeiul gras,. Se condimentează cu sare şi piper. Separat, într-un bol, se amestecă ouăle, laptele şi mozzarella. Se toarnă compoziţia în tigaie şi se acoperă cu un capac.
Rețetă Mâncărică de fasole cu cârnaţi :
Ingrediente:
Ulei măsline
Ceapă
Cârnaţi
Usturoi
Morcov
Ţellină
Sare
Piper
Bulion
Roşii
Fasole fiartă
Apă
Mărar
Mod de preparare:
Pentru început, se căleşte ceapa. Se adaugă, ulterior, cârnăciorii şi se lasă la prăjit. Apoi, se adaugă ţelina şi morcovul, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă usturoiul, foile de dafin, roşiile, sosul de roşii, fasolea fiartă şi apă. Se lasă la foc mic pentru 10-15 minute. Se presară mărar.
Rețetă Chec de portocală :
Ingrediente:
100 ml suc de portocale
Coajă de portocală
250 gr. făină
150 gr. unt
3 ouă
150 zahăr
10 gr. praf de copt
Sare
Zahăr vanilat
Zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu ajutorul unui mixer, împreună cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă untul topit, zahărul vanilat, coajă de portocală şi suc de portocale. La final, se încorporează făina. Compoziţia se introduce la cuptor pentru 30-35 de minute, într-o tavă tapetată cu unt şi făină, la 170 de grade.