Rețetă mâncare indiană de ardei kapia. Un preparat savuros pe care trebuie să-l încerci
Ti-ai dorit vreodată să ajungi în India? Sau măcar să încerci mâncarea lor? Ei bine, noi vă propunem o rețetă de mâncare indiană cu ardei kapia. Un preparat savuros pe care trebuie să îl încercați.
- Rețetă mâncare indiană de ardei kapia
- Un preparat savuros pe care trebuie să-l încerci
Cand vine vorba de mancare indiană, aproape toată lumea se gândește instant că trebuie să fie ceva foarte picant. Ei bine, nu trebuie să fie neapărat așa. Puteți condimenta mâncarea, în funcție de preferințe.
Ingrediente
- 5 ardei capia
- 1 morcov
- 1 bucată de praz cât un deget
- 1 ceapă mică
- 1 bucățică ghimbir proaspăt (sau mai puțin, în funcție de preferințe)
- 1 linguriță semințe chimen
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 linguriță fenicul măcinat
- 1/2 linguriță turmeric
- 4 linguri ulei de măsline
- 500 ml apă
- 1/4 linguriță sare
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Curățați ardeii și îi tăiați în fâșii scurte. Dați morcovul prin răzătoare. Curățați și tocați ceapă, prazul și ghimbirul.
Într-o oală de 2 litri puneți uleiul la încălzit. Puneți apoi semințele de chimen și le lăsați câteva secunde în uleiul încins (uleiul trebuie să fie suficient de încălzit când puneți semințele, altfel acestea nu vor pocni), apoi adăugați ghimbirul, prazul și ceapă. Căliți 2 minute și adăugați morcovul. Amestecați bine, așteptați 1-2 minute și puneți și coriandrul, feniculul, turmericul și sarea. Apoi imediat ardeii. Amestecați așa încât ardeii să se îmbrace în condimente. Turnați apă și puneți capacul. Lăsați sa fiarbă pe foc mediu cam 15-20 minute.
La final presărați verdeață și închideți focul. Poftă bună!
Citește și Rețetă de pulpe de pui în sos de muștar și castraveți. Un preparat delicios și ușor de realizat