Rețeta pentru cea mai bună pâine de casă. Ingredientul care face diferența
Pâinea este un aliment care trebuie să fie consumat cu moderație, dar este un adevărat deliciu când este făcută după rețeta potrivită. Cu un ingredient special și rețeta de mai jos poți face ca pâinea ta să aibă gustul bun pe care ți-l amintești din copilărie.
- Ingredientul special pentru cea mai bună pâine
- Rețeta pe care trebuie s-o urmezi
Deși francezii sunt cei renumiți pentru pâinea și produsele lor de patiserie, românii sunt, de asemenea, mari consumatori, iar de numărul patiseriilor și brutăriilor din țara noastră nici nu mai pomenim. Totuși, nimic nu se compară cu pâine făcută în casă, după o rețetă simplă, dar la care se adaugă un ingredient ce o face și mai bună.
Rețeta pentru pâine de casă ca la bunica
Ingrediente
- 650 ml de apă caldă
- 1 linguriță de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 2 cartofi fierți
- 2.5 lingurițe de drojdie uscată
- 1 kg de făină
Mod de preparare
Începeți să frământați un aluat moale, adăugând ingredientele unul câte unul. Trebuie să folosiți cantitatea de făină, atâta cât este necesar, ceea ce înseamnă că s-ar putea să aveți nevoie chiar mai puțin de 1 kg. Când aluatul este bine frământat se pune într-un loc cald ca să crească.
După ce aluatul a crescut bine, se împarte în două părți egale și se pone în forme sau pe o tavă, în funcție de preferințe. După acest pas, se mai lasă un pic să se odihnească.
Pâinea se coace într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.