Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină, atunci când faci pâine de casă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 23.08.2022 la 18:00 Actualizat pe 23.08.2022 la 18:00
Toată lumea preferă și iubește pâinea făcută acasă, nu cea cumpărată din magazin. Cu toate acestea, există o greșeală pe care majoritatea gospodinelor o fac atunci când prepară pâine de casă. Tu știi câtă drojdie se pune, de fapt, la un kilogram de făină? Brutarii recomandă să fiți foarte atenți la cântărirea ingredientelor și la atenția detaliilor.
- Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină, atunci când faci pâine de casă
- Rețetă de pâine de casă
Extrem de puține gospodine știu câtă cantitate de drojdie proaspătă se pune la un kilogram de făină. Dacă vreți să vă bucurați de gustul pâinii de casă așa cum o făcea doar bunica, atunci aveți atenție la cântărirea ingredientelor.
Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină, atunci când faci pâine de casă
Pâine de casă - rețetă
Ingrediente:
-un kilogram de făină
-625 de ml de apă călduță
-21 de gr de drojdie uscată sau 30 de gr de drojdie proaspătă
-2 linguri de zahăr
-1 lingură de sare
Mod de preparare:
La un kilogram de făină aveți nevoie de 21 de grame de drojdie uscată sau de 30 de grame de drojdie proaspătă. Se pune făina într-un bol și se formează o adâncitură mică în mijloc, apoi se adaugă în centru drojdia amestecată cu zahăr, sare și apă. După ce se omogenizează ingredientele, aluatul se lasă la dospit într-un loc călduț, cu un prosop sau o folie alimentară deasupra pentru aproximativ 30 de minute.
Atunci când observați că volumul aluatului s-a dublat, mai frământați o dată ca să iasă tot aerul, modelați pâine, apoi mai lăsați alte 20 de minute la dospit. Așezați pâine în tava unsă cu ulei și lăsați la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră, la 180 de grade Celsius.
Atunci când pâinea s-a rumenit, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Aveți grijă ca atuncicând aluatul de coacere se pregătește, să îl crestați în partea de sus cu ajutorul unui cuțit pentru a da o formă și o textură unică pâinii. Se preîncălzește cuptorul apoi la 160 de grade Celsius și atunci când introduceți aluatul în cuptor, se pune și o oală plină cu apă. Aburul va pătrunde în coca lăsată la copt, care va frăgezi și îi va da savoare pâinii.
Citește și: Rețetă de borș de curcan. Trucurile folosite de Roxana Blenche, fosta concurentă de la Chefi la cuțite