Rețetă de borș de curcan. Trucurile folosite de Roxana Blenche, fosta concurentă de la Chefi la cuțite
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.08.2022 la 15:36
Actualizat pe 23.08.2022 la 15:36
Fosta concurentă de la Chefi la cuțite, Roxana Blenche, își încântă fanii de pe Instagram cu una dintre cele mai râvnite rețete, care o să-ți transforme gustul ciorbelor tale. Este vorba despre borșul de curcan și o să îți arătăm ce trucuri folosește, pentru a obține gustul care te întoarce înapoi în copilărie.
- Rețetă de borș de curcan
- Trucurile împărtățite de Roxana Blenche
Borșurile sunt esențiale pentru ciorbele din anumite zone ale țării, datorită gustului tradițional și unic pe care acestea îl oferă. Pentru a pregăti borșul exact așa cum îl făceau bunicile tale, trebuie să urmezi rețeta tradițională, pas cu pas. De asemenea, există multe tipuri de borș, toate au un aport semnificativ pentru mâncare, așadar, azi vom afla cum preparăm borșul de curcan.
Cum se prepară borșul de curcan
Pentru că ciorbele nu au același gust fără borș, fosta concurentă de la Chefi la cuțite, Roxana Blenche, ne învață cum să preparăm borșul de curcan, după rețeta gospodinelor de demult. Avem nevoie de doar câteva ingrediente pentru ca ne încânta papilele gustative ulterior.
Ingrediente
- 1 L borș
- 20 g pastă bulion
- 2 bucăți de morcovi
- 100 g țelină
- 100 g păstârnac
- 200 g ceapă albă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- Sare
- Piper
- 1 legătură de leuștean
- 1 bucată de aripă de curcan
- 1 bucată de pulpă de pui
- Tăiței subțiri
Mod de preparare
Pregătim o oală în care turnăm ulei, apoi adăugăm morcovii și țelina tăiați cubulețe. Peste acestea se adaugă ceapa, se amestecă și se lasă la călit. Când vedem că au prins culoare, adăugăm pasta de bulion și amestecăm din nou. După câteva minute putem să turnăm și apa, în care băgăm carnea de curcan și continuăm să amestecăm. La urmă, se toarnă borșul și se adaugă tăițeii, apoi leușteanul, pentru un miros irezistibil.
După ce carnea a fiert suficient, este recomandat să o scoatem și să ă tăiem fâșii, pe care le băgăm înapoi. Apoi, putem să îl luăm de pe foc și să așteptăm să se răcească, pentru a ne bucura de gustul unic și atmosfera copilăriei pe care o creează mirosul borșului de curcan.