Rețetă de borș cu dovlecei. Un preparat ca la bunica acasă
Publicat pe 21.07.2022 la 22:08 Actualizat pe 21.07.2022 la 22:08
Vrei să mănânci un preparat exact cum făcea bunica la țară, dar ai rămas în „pană” de idei? Ei bine, noi îți prezentăm cea mai delicioasă și clasică rețetă pentru borșul cu dovlecei. Este o mâncare de sezon, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi. Chiar și cei mici o vor adora, fiindcă are un gust senzațional. Iată care sunt pașii de urmat pentru o astfel de rețetă gustoasă!
- Cum se pregătește borșul cu dovlecei
- De ce ingrediente aveți nevoie
Borșul cu dovlecei este un preparat cum mâncai doar la bunica acasă. Este o rețetă clasică pe care bunicii ți-o pregăteau când erai copil, la școală. Ca să-ți aduce aminte de aceste ființe importante din viața ta, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă cu adevărat delicioasă și specială. În prepararea borșului cu dovlecei nu vei fi nevoit să petreci prea mult timp în bucătărie și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Încearcă și tu să o pregătești, chiar la tine acasă! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Borș cu dovlecei - rețetă
Ingrediente:
-2 dovlecei
-2 roşii
-2 morcovi
-1 fir de praz
-250 ml de borş
-sare
-1 rădăcină de ţelină
-1 lingură de ulei
-1 legătură de pătrunjel
-parmezan ras
Mod de preparare:
Dovleceii și roșiile se spală, se curăță de coajă, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Morcovii, țelina și prazul se cspală, se curăță, se taie rondele și se pun și ei la fiert peste dovlecei și roșii. Se adaugă borșul în ciorbă, o lingură de ulei și un praf de sare, apoi se mai lasă la fiert. Spre final, după ce toate sunt aproape fierte, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și parmezanul ras. Se oprește focul, iar borșul cu dovlecei este excelent fierbinte, cu bruschete sau pâine prăjită.
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi. Preparatul se gătește foarte rapid