Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură. Un preparat tradițional delicios
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 21.07.2022 la 16:04
Actualizat pe 28.07.2022 la 00:13
Dacă îți dorești un preparat tradițional delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură care este ușor de realizat și gustos. Iată ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură
- Iată ingredientele de care ai nevoie!
Dacă îți dorești un preparat delicios și pe placul familiei tale, dar și a musafirilor, noi îți prezentăm rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt și cu afumătură care este ușor de realizat și perfectă pentru zilele călduroase de vară. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt și afumătură
Ingrediente:
- Dovlecei 4-5 bucăți
- Afumătură, carne afumată (costiță, ciolan, kaiser) 700 g
- Cartofi 500 g
- Morcovi 2 buc
- Ceapă 2 buc
- Ulei de floarea soarelui 2 linguri
- Lapte 3,5% 500 ml
- Mărar și pătrunjel câte 1 legătură
- Iaurt gras 400 ml
- Usturoi 1 căpățână
- Sare
Mod de preparare:
Carnea trebuie tăiată felii, iar într-o oală adăugați 5-6 l de apă, iar mai apoi puneți afumătura tocată, două cepe tocate mărunt și doi morcovi tocați cubulețe, 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui și trei căței de usturoi tocați mărunți. Căliți timp de 7 minute la foc mediu, iar în tot acest timp amestecați bine.
Puneți 3 l de apă fierbinte, adăugați capacul la oală și fierbeți la foc mic timp de 30 de minute. Puneți cartofii tăiați cubulețe, iar mai apoi fierbeți timp de 15 minute. Adăugați sare după gust, iar mai apoi curățați și tăiați dovlecii cuburi mici și într-o oală puneți dovleceii și 500 mililitri de lapte fierbinte. Fierbeți 2-3 minute, iar mai apoi opriți focul.
Adăugați 400 g de iaurt gras într-un castron, pătrunjelul și mărarul tocat mărunt și 3-4 căței de usturoi zdrobiți. Amestecați cu un tel ingredientele, iar apoi adăugați două polonice de zeamă fierbinte și amestecați până când umpleți castronul. Puneți amestecul peste ciorbă și lăsați timp de 10-15 cu capacul pus să se odihnească. Poftă bună!
Citește și: Tartă fără aluat cu roșii și ricotta. Cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă