Tartă fără aluat cu roșii și ricotta. Cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă
Publicat pe 21.07.2022 la 14:57 Actualizat pe 21.07.2022 la 14:57
A venit vara, iar acum este momentul să te bucuri de cele mai frumoase momente. Îți dorești să le pregătești celor dragi un preparat delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru tarta fără aluat cu roșii și ricotta. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de tartă fără aluat cu roșii și ricotta
- De ce ingrediente avem nevoie
Orice gospodină își dorește să își surprindă familia și prietenii cu cele mai bune și delicioase preparate. Vrei să gătești ceva, dar ai rămas fără idei și nici nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie? Noi venim cu soluția și prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru tarta fără aluat cu roșii și ricotta. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Iată cât de ușor se poate face.
Rețetă de tartă fără aluat cu roșii și ricotta
Ingrediente aluat cu roșii
- 400 g roșii
- trei ouă
- 125 g făină
- 100 g masline negre fara samburi
- un cățel de usturoi
- sare
- piper
- o linguriță de maghiran
Ingrediente aluat cu ricotta
- 250 g ricotta
- un ou
- 25 g făină
- sare
- piper
- o lingură pătrunjel tocat
Modul de preparare
Pentru început, punem într-un vas ouăle și le amestecăm bine cu un tel, după care adăugăm făina și continuăm să amestecăm. Într-un alt vas zdrobim roșiile până când vor avea o structură asemăntoare cu cea a piureului fin. Peste ele punem cățelul de usturoiras, sare, piper și maghiranul tocat.
Într-un vas punem ricotta, iar peste adăugăm oul și amestecăm. Punem peste compoziție busuiocul, sarea, piperul și făina, după care amestecăm bine compoziția. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și unt și punem peste aluatul de roșii.
Punem cu o lingură, din loc în loc, aluatul de ricotta peste cel din tavă și amestecăm cu o scobitoare. Băgă tarta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Tartă cu dovlecei și cartofi. Un preparat culinar ideal pentru zilele de vară