Rețeta pentru chifteluțe suedeze. Preparatul delicios pentru cina în familie
Chifteluțele sunt un preparat simplu și delicios indiferent de momentul în care le gătești. Ele sunt perfecte atât la prânz, cât și la cină, alături de cei dragi. Ai nevoie de doar câteva minute pentru a fi gata, apoi urmează sosul și rezultatul va fi cel așteptat.
- Rețeta pentru chifteluțe suedeze
- Preparatul delicios pentru cina în familie
Chifteluțele suedeze provin din zona de nord a continentului, dar au devenit foarte populare și la noi în țară. Ele se prepară în doar câteva minute și se pot combina cu diferite garnituri, în funcție de preferințele voastre.
Ingrediente
- 1 kg carne tocată (amestec vită-porc)
- 3 felii de pâine
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă medie
- 100 ml lapte
- 1 ou
- Sare și piper
- Nucșoară măcinată
- Usturoi granulat
- 50 gr unt
Mod de preparare
Se taie feliile de pâine în cuburi și se pun într-un castron împreună cu laptele. Vor sta timp de 10 minute pentru a se absorbi tot lichidul. Între timp se toacă și ceapa mărunt, apoi se pune la călit într-o tigaie încinsă, timp de 3 minute.
După ce ceapa este gata, se adaugă în bolul în care se află carnea, apoi urmează oul și pâinea. Se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. Se formează chifteluțele, apoi se așează pe o hârtie de copt. Separat, într-o tigaie se vor pune cele două linguri de ulei de măsline și untul pentru a se topi. Chifteluțele se pun în tigaie, se prăjesc timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie și se face sosul.
Ingrediente pentru sos
- 100 gr unt
- 50 gr făină
- 500 ml supă de vită
- 200 ml smântână de gătit
- Sare și piper
- Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
În aceeași tigaie în care s-au prăjit chifteluțele, se pune untul la topit, apoi smântâna și se amestecă repede. Se adaugă supa de vită, smântâna și condimentele. Vor sta la fiert cât să devină cremoasă, apoi se adaugă chiftelele înapoi în tigaie. Deasupra sosului se mai pune pătrunjel proaspăt tocat mărunt.