Ingredientul cu care să înlocuiești pâinea din chiftele. Secretul pe care multe gospodine nu îl cunosc
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 10.01.2023 la 11:20
Actualizat pe 10.01.2023 la 11:20
Chiftelele sunt des preparate de gospodinele din România și sunt foarte versatile. Acestea se pot consuma în mai multe combinații alimentare, precum cartofi, paste sau ca aperitiv. Pâinea folosită în compoziție poate fi uitată. Există alte ingrediente pe care să le adaugi odată cu carnea, iar gustul va fi unul delicios.
- Ingredientul cu care să înlocuiești pâinea din chiftele
- Secretul celor mai renumiți bucătari
Chiftelele se numără printre cele mai apreciate preparate de către români. Ele se gătesc foarte rapid și pot fi consumate în diverse combinații, fiind destul de versatile. Multe gospodine adaugă în conținutul lor și pâine, dar ea poate fi înlocuită.
Cu ce se înlocuiește pâine din chiftele
Pâinea face chiftelele să fie mai pufoase, dar bucătarii profesioniști aleg alte ingrediente pe care să le folosească. Pâinea se înmoaie în apă sau în lapte și, de cele mai multe ori, oferă calorii în plus preparatului, iar carnea nu va fi elementul principal. Există câteva elimente pe care să le poți folosi în chiftele, iar ele vor da o savoare specială preparatului. Totodată, și felul în care le gătim contează foarte mult.
Se poate adăuga griș ca și înlocuitor pentru pâine. Pune griș uscat direct în compoziție sau lasă-l câteva minute în apă fiartă. Apoi, se lasă timp de câteva minute să se odihnească.
Un alt aliment care poate înlocui pâinea este dovlecelul sau cartoful. Se dă pe răzătoare, apoi se va scurge bine pentru a se elimina toată apa. Nu uita să condimentezi amestecul și după ce ai adăugat legumele.
Amidonul de porumb este un bun aliment ce se poate pune în compoziția chiftelelor. Ele se adaugă și în sosuri sau în alte rețete cu legume care lasă multă apă.
Coace chiftelele la cuptor
Un truc foarte util pentru prepararea chiftelelor este gătirea lor la cuptor. În așa fel, ele își păstrează savoarea și nici nu adaugă calorii în plus, la fel cum se întâmplă cu cele prăjite în tigaie. Dacă alegi a doua varianta, când le scoți din tigaie, ele se vor pune pe un șervețel de hârtie care să absoarbă uleiul.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în chiftele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe