Rețetă pentru tocană siliciană cu vinete. Preparatul perfect în timpul postului
Tocana siciliană cu vinete de poate prepara în doar câteva minute. Este o rețetă perfectă pentru perioadă această perioadă de post, mai ales să este și răcoritor.
- Rețetă pentru tocană siliciană cu vinete
- Preparatul perfect în timpul postului
Ne aflăm în perioadă postului de Sfânta Maria, astfel că tot mai multe gospodine aleg preparate cât mai simple, fără să folosească ingrediente ce provin de la animale. Tocănița de legume cu vinete de prepară în doar câteva minute, iar rezultatul este unul delicios și poate fi consumat alături de întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
- ulei de măsline
- 2 vinete mari
- 1 linguriță cu vârf oregano uscat
- piper
- 1 ceapă roșie, mică
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 2 lingurițe capere conservate
- 1 mana măsline verzi
- 2-3 linguri oțet
- 5 roșii mari, coapte, tocate
Mod de preparare
Se taie vinetele în cuburi mari, apoi pătrunjelul și ceapa cât mai fin.
Separat, într-o tigaie mai mare se încălzește uleiul de măsline, la foc mediu spre mare. Se adaugă vinetele, oregano, sare și piperul, apoi se scutură tigaia până când vinetele sunt acoperite de ulei pe toate părțile. Ele se gătesc la foc mare timp de 4-5 minute, iar tigaia se scutură din când în când.
În momentul în care vinetele devin aurii pe toate părțile, se adaugă legumele, ceapa, usturoiul și tulpinile de pătrunjel, apoi se mai lasă la gătit timp de câteva minute. La nevoie, se mai adaugă ulei în tigaie.
Urmează sa se adauge capere, măslinele și oțetul. Când oțetul se evaporă se adaugă și roșiile. Se lasă 15 minute la foc mic și se amestecă din când în când. La final se adaugă sare și piper, după gust. Se presară și frunzele de pătrunjel deasupra și se stropește cu ulei de măsline.