Rețeta pentru tort cu mere și cremă de zahăr ars. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Tortul cu mere și cremă de zahăr ars este un desert pe care l-ai mâncat în copilărie. Are un gust unic, iar dacă îl vei prepara urmând rețeta din rândurile de mai jos îți va ieși senzațional.
- Cum faci cel mai bun tort de mere cu cremă de zahăr ars
- Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Tortul de mere cu cremă de zahăr ars este atât de bun încât este greu să nu-l iubești. Crema de zahăr ars adaugă tortului o profunzime bogată și caramelizată - este netedă, catifelată și dulce, cu o notă de amărăciune de la caramelizare, ceea ce creează un echilibru perfect al aromelor.
Rețeta pentru tort cu mere și cremă de zahăr ars
Ingrediente:
pentru caramel:
- 8 linguri zahăr
pentru stratul de mere:
- 600 gr mere
- 50 gr unt Sim
- 3 linguri zahar
pentru crema de zahăr ars:
- 8 ouă
- 800 ml lapte Sim 3,5%
- 200 gr zahăr
pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri făină
pentru decor:
- 100 gr smântănă 35%
- 50 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
- curăță merele de coajă, scoate semințele și taie-le apoi felii mai grosuțe. Pune merele într-o crăticioară, adaugă zahărul și untul tăiat cubulețe și lasă la foc mic până când se caramelizează merele.
- într-un recipient cu diametrul 32 caramelizează cele 8 linguri de zahăr și întinde caramelul pe toata suprafața vasului, inclusiv pe pereții acestuia.
- așează peste caramel merele, astfel încât toata suprafața să fie acoperită.
- pregătește crema de zahăr ars. Mixează ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă. Adaugă laptele si încorporează totul.
- toarnă compoziția de cremă de zahăr ars în cratiță, peste mere.
- coace în cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. In timpul coacerii merele se vor ridica in partea de sus.
- pregătește apoi blatul. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă tare și adaugă zahărul. Mixează până cei obtine o bezea tare și lucioasă. Gălbenușurile le freci cu ulei și le adaugi peste compoziția de albușuri. Încorporează gălbenușurile cu ajutorul unei spatule, cu mișcări circulare.
- adaugă făina și încorporeaz-o. Toarnă compoziția de blat peste crema de zahăr ars.
- coace la 180 grade pentru circa 15-20 minute.
- așeză deasupra cratiței un platou pe care să răstorni tortul. Să nu ridici cratița pentru că riști să se rupa crema. Ridică abia după ce se răcește complet.
- bate smântana cu zahărul pudră pana devine frișcă și apoi decorează tortul.
- păstrează la frigider până în momentul servirii și apoi taie cu un cuțit foarte bine ascuțit, scrie caietulcuretete.com.